23 Ağustos 2014 Cumartesi

Nur Fettahoğlu imaj yeniledi

Nur Fettahoğlu imaj tazeledi |  görsel 1
Bir estetik kliniğinden çıkarken görülen Nur Fettahoğlu, gazetecileri görünce arkasını döndü.
 
Eşiyle Yunanistan’da yaptığı gecikmeli balayı tatili sonrası İstanbul’a dönen Nur Fettahoğlu’nun ilk işi imajını yenilemek oldu. 
 
Saçlarını ve imajını değiştirdikten sonra ilk kez objektiflere yansıyan oyuncu önceki gün Levent’deki bir estetik kliniğinden çıkarken görüntülendi. 
 
Yaklaşık bir saat içeride kalıp cilt bakımı ve birkaç işlem yaptıran Fettahoğlu’nun dudaklarındaki şişlikler gözden kaçmadı. 
 
Yeni sezonda rol alacağı yeni dizisi için imajını yenileyen oyuncu fotoğraflarının çekildiğini fark edince görüntü vermemek için sırtını döndü.
 

'Ciciş'lerin tatil keyfi

'Ciciş' yürek hoplattı |  görsel 1
Cicişler olarak tanınan Esra-Ceyda kardeşler tatillerini Bodrum'da sürdürüyor.
 
'Ciciş' yürek hoplattı
 
Yaz sezonunun tadını çıkaran kardeşlerden Esra Ersoy'un dün giydiği transparan mayo ise Bodrum sahillerini salladı.
 
'Ciciş' yürek hoplattı
 
 
'Ciciş' yürek hoplattı
 
 
'Ciciş' yürek hoplattı
 
 
'Ciciş' yürek hoplattı

Dişi Ironman Bahar Saygılı

Bahar Saygılı rekortmen bir triatlet, yani dişi ‘Ironman’. Büyük fiziksel dayanıklılık getiren spor için yüzüyor, koşuyor, bisiklete biniyor. Şimdi amacı dünya şampiyonasında dereceye giren Türk kadın ‘Ironman’ olmak.



Ironman Bahar Saygılı

 
Hakan GENCE / Fotoğraflar: Muhsin AKGÜN / Hürriyet
 
Yüzen, koşan, bisiklete binen yani triatlon yapanlara ‘Ironman’ deniyor. Peki bu sporu yapanlara ‘Ironwoman’ı mı diyoruz?

- Keşke. Ironman denince ben de dahil olmak üzere herkesin kafasında güçlü, kuvvetli, kaslı, herkül gibi adamlar akla geliyor. Bir de bakıyorlar ki ben... 

Ufak, tefek bir kızsınız. Hiç ironman gibi bir havanız yok... 

- Aslında vücudumuzu kullanıyor gibi gözüksek de psikolojik fırtınaların uçuştuğu bir yarış. Zihnimizle vücudumuzu yönetmeye çalışıyoruz.
 
Ironman Bahar Saygılı
 
Triatlonla nasıl tanıştınız?
 
- Herkes gibi acıklı bir başlangıç hikâyesi anlatmayacağım. Hiperaktivitemi kontrol etmem için öncelikle ailem yönlendirdi. Sonra antrenörüm yetenek gördü ve başladım. İlk yarışımdan önce yorgunluktan bayıldığımı hatırlıyorum. 14 yaşında Safinaz kılıklı bir kız 1500 metre yüzüyor, 40 km bisiklete biniyor, 10 km koşuyor daha ortada triatlon federasyonu yoktu. Bitiminde işte benim sporum dedim. 14 yıl geçmiş aradan.
 
Ironman Bahar Saygılı
 
Ironman’lerin acı çekmekten hoşlanadıkları söylenir. Doğru mu bu?

- Gerçekten yarışta fiziksel ve psikolojik olarak türlü acılar çektiğimiz doğru. Ama bitişteki başarmışlık paha biçilemez bir haz. Bir sonraki yarış için hemen girişimlerde bulunuyorsunuz. Zehiri bir kere almış oluyorsunuz ne de olsa... 

Erkek Ironman’lerin size bakışı nasıl?
- Türk Ironman’lerden hemen hemen hepsi antrenman arkadaşım. Az kadın olmamızdan dolayı biz onların çiçekleriyiz. Tabii geçtiğimizde bozulanlar oluyor.
 
Ironman Bahar Saygılı

Bu sporu yapmak sizi maskülen bir hale getiriyor mu özelinizde? 

- Maskülen bir tip değilim oldukça kibar, narin, duygusal bir tipim. 

Futbolcuların maç öncesi seks yapması yasaktır. Triatlon sporunda da durum aynı mı?

- Marmara Üniversitesi’nde akademik kariyerime devam ediyorum. Bu konuyu bilimsel olarak açıklamak istiyorum. Spor ve performansın cinsellikle ilişkisine bakıldığında performans öncesi seks, erkeklerde olumsuz olarak performansa yansırken kadınlar için durum tam aksine olumlu sonuçlar veriyor. Yani futbolculara yasakken kadın triatletler için durum tam aksine...
 
Ironman Bahar Saygılı
 
Eylül ayındaki dünya şampiyonasına katılmaya nasıl hak kazandınız? 

- Bu sene 25 Haziran’da Lüksemburg’da düzenlenen Ironman 70.3 yarışmasında ikinci oldum. Şampiyona ise 7 Eylül’de Kanada’nın Quebec kentinde yapılacak. Ben yarışmada kadınlar kategorisinde yarışacağım.

Ironman Bahar Saygılı


Ironman Bahar Saygılı |  görsel 1

 

22 Ağustos 2014 Cuma

Kim'in kilolarıyla başı dertte

Kilolarıyla başı dertte



Kilolarıyla başı dertte

Hamileliği boyunca ve sonrasında fazla kilolarından kurtulmak için canını dişine takan Kim Kardashian, biraz daha zayıflamak istiyor.
Kanye West ile evlenen 33 yaşındaki TV yıldızı Kim Kardashian geçen hafta sonunu ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte Meksika'daki Punta Mita'da geçirdi. Kırmızı bikinisiyle görüntülenen Kardashian, gün boyu asistanı Stephanie ile birlikte denizden çıkmadı.

Twitter'dan takipçileriyle paylaştığı mesajda fiziksel görüntüsünün doğumdan önceki haline hala dönmediği mesajını paylaşan Kardashian "Dokuz kilo daha vermem gerek" yazdı. Kardashian bebeğinin 1 yaşına geldiğini ve kilo vermekte geç kaldığını da belirtti. Kızı North'a hamileyken fazla kilo alan Kim Kardashian bu süre içinde görüntüsü nedeniyle acımasızca eleştirilmişti.

Kızını dünyaya getirdikten sonra "ölümüne" zayıflamaya başlayan Kardashian kısa sürede verdiği 12 kilo ile de gündemde kalmıştı.



Maymun selfie'sinde kazanan taraf belli oldu!

Maymun selfie'sinde kazanan taraf belli oldu!


ABD yetkililer, tartışmalı maymun öz çekiminden telif hakkı isteyen fotoğrafçının talebinin yerine getirilmeyeceğini açıkladı.
Geçtiğimiz haftalarda telif hakkı nedeniyle gündeme gelen meşhur maymun 'selfie'sinde son sözü ABD Telif Hakkı Ofisi söyledi.  Kurumdan yapılan açıklamada, hayvanların ve diğer insan olmayan varlıkların yaptığı hiçbir şeyin telif hakkı kaydına giremeyeceğini söyledi.

FOTOĞRAFÇI TELİF İSTEDİ

İngiliz doğal yaşam fotoğrafçısı David J. Slater, çıktığı bir gezide kendisine ait fotoğraf makinesiyle çekildiği gerekçesiyle fotoğraf için telif hakkı talep etmişti. Fotoğrafın hikayesiyse bir hayli ilginç.

MAKAK MAKİNEYİ ALDI VE KENDİNİ ÇEKTİ 

Slater, 2011 de yaptığı bir Endonezya seyahatinde Siyah Makak türünde bir maymunla karşılaştı. Maymun çekimler sırasında fotoğrafçının kamerasını alarak kendi fotoğrafını çekti. İnternette yayılan bu görüntü sonunda Wikimedia Commons adlı ücretsiz fotoğraf paylaşım sitesine de düştü. Slater görüntülerin kendisine ait olduğunu iddia etti ve fotoğraflardan telif hakkı isteyip, kaldırılmasını talep etti. Ancak Wikimedia bunun doğru olmadığını savundu ve fotoğrafların Slater tarafından çekilmediği için kaldırılmayacaklarını söyledi. 
 

Serdar Ortaç'ın eşi oyuncu oluyor

Chloe Loughnan





Ünlü popçu Serdar Ortaç’ın İrlandalı model eşi Chloe Loughnan, oyuncu olmaya karar verdi. Bir süredir gelen dizi ve sinema tekliflerini değerlendiren Loughnan, “Beyaz Karanfil” dizisine "evet" dedi.
YASAK AŞK YAŞAYAN MANKENİ CANLANDIRACAK
Loughnan, “Kurtlar Vadisi”nin yaratıcısı Bahadır Özdener ile Cüneyt Aysan’ın hem senarist hem de yapımcı olarak imza attığı “Beyaz Karanfil” dizisinin kadrosuna katıldı. Başrollerini Kenan Çoban, Ali Sürmeli ve Hakan Boyav’ın paylaştığı dizi, yeni yayın döneminde ekrana gelecek.
ABDÜLHEY DE KADRODA
Loughnan, uyuşturucu bağımlılığı ve uyuşturucuyla savaşı konu alan dizide, “Kurtlar Vadisi”ndeki Abdülhey karakteriyle şöhreti yakalayan Kenan Çoban’ın yasak aşk yaşadığı mankeni canlandıracak.(kaynak:ensonhaber)

Shakira telif haklarını ‘ihlal etti’



Kolombiyalı şarkıcı Shakira'nın büyük ilgi gören bir şarkısının dolaylı olarak başka bir söz yazarından kopyalandığı belirtildi.

ABD'nin New York şehrindeki davada hâkim, Shakira'nın 2010 yılında piyasaya sürdüğü Loca isimli şarkının İspanyolca yorumunun Dominikli şarkıcı Ramon Arias Vazquez'in haklarını ihlal ettiğini hükmetti.
Şarkının Dizzee Rascal tarafından kaleme alınan İngilizce yorumu ise dava kapsamında değerlendirilmedi.
Şarkının İspanyolca yorumuna Shakira'ya El Cata olarak bilinen Dominikli şarkıcı Eduard Edwin Bello Pou rap yaparak eşlik ediyordu.
Mahmeke'nin kararına göre El Cata'nın rap yorumunun sözleri Arias Vasquez'ın şarkısından kopyalandı.
Ayrıca mahkeme Shakira'nın seslendirdiği kısımların da Arias'tan dolaylı olarak kopyalandığına karar verdi.
Ramon Arias Vazquez'in şarkısını 1990'lu yıllarda kaleme almıştı. Bello şarkıyı ondan kopyaladığı iddialarını reddediyordu.
Mahkeme Arias'ın şarkısının yayın haklarını elinde bulunduran davacı Mayimba Music şirketine ne kadar tazminat ödeneceğine henüz karar vermedi.
Telif hakları davası İngilizce ve İspanya yorumlarını elinde bulunduran Sony şirketine yönelik açılmıştı.
Fakat davada sadece İspanyol yorumundaki telif hakları nedeniyle tazminat talep ediliyordu.
Şarkının İngilizce ya da İspanyolca yorumu İngiltere'de piyasaya sürülmedi.
Fakat şarkının İspanyolca yorumu dünya müzik piyasasında büyük ilgi görerek 5 milyon fazla satıldı.
Loca isimli şarkının İngilizce ve İspanyolca yorumu şarkıcının İngilizce konuşan ülkeler için piyasaya çıkardığı “The Sun Comes Out” çalışmasında da yer aldı.(BBC)

İrina bütçeye takıldı

İrina bütçeye takıldı



Ankara Alışveriş Festivalinin bütçesi düşürülünce ünlü futbolcu Ronaldo’nun sevgilisi İrina Shayk’ın başlama gongunu vurmasından vazgeçildi.
Ankara Alışveriş Festivali’nin bu yılki bütçesinin 25 milyon liradan 12.5 milyon liraya düşürülmesi, Real Madrid’in ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo’nun sevgilisi Rus İrina Shayk’ı da kadro dışı bıraktı. Festivalin başlama gongunun Shayk tarafından vurulmasına yönelik plandan, bütçe yetersizliği nedeniyle vazgeçildi.
 

Önceki yıllarda Hollandalı top model Doutzen Kroes ve Amerikalı model Emily Didonato’nun gonga vurarak başlattığı festivalde bu yıl bütçe sıkıntısı yaşanıyor. Bu nedenle, 29 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan Ankara Alışveriş Festivalinde ''Festival yüzü'' olmayacak. Daha önce festivale mali katkıda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi bu yıl yardım yapmayacağını bildirince bütçe aşağı çekildi ve festivalde gong vuracak ünlü manken projesinden vazgeçildi.

Nicki Minaj'dan seksi kucak dansı


Trinidadlı kadın rapçi Nicki Minaj, Anaconda isimli yeni video klibiyle gündeme oturdu. Büyük poposu, iddialı kıyafetleri ve kışkırtıcı dans figürleriyle hayranlarının gönlünü çelen 31 yaşındaki şarkıcı, düet yaptığı şarkıcı Drake’e kucak dansı yapıyor.


‘Rap müziğin Kraliçesi’ unvanıyla anılan Minaj’ın klibi yalnızca bir günde 2 milyon kez tıklandı. Klipte tanga giydiği bir pozunu Instagram hesabından paylaşan Minaj, hayranlarının yüzlerce ekran görüntüsü ve eğlenceli photoshop derlemeleriyle karşılaşmıştı. (medyafaresi)








Nicki Minaj'dan seksi kucak dansı




Sonbahar alerjisine dikkat




Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Emre Polat Canbolat, “Mümkün olduğu kadar özellikle mevsim geçişlerinde sonbahar aylarında, ilkbahar aylarında polenli ortamlardan, tozlu ortamlardan uzak durmak gerekiyor” dedi.
Canbolat, “Alerji özellikle mevsim geçişlerinde daha sık gözlenen burunda şişlik, kızarma, nefes alma zorluğu, hapşırık ve beraberinde horlama gibi şikayetlerle giden bir rahatsızlık. Özellikle mevsim geçişlerinde ve alerji potansiyeli olan kişilerde daha çok oluyor. Maalesef bu polenler, güneş, çiçek tozları burnun içine girerek burnun içerisinde mukoza dediğimiz hem nefes almamızı sağlayan hem daha kaliteli hava almamızı sağlayan bölgede aşırı şişliklere, akıntılara neden olabiliyor. Buna bağlı olarak kişilerde nefes alma zorlukları, hapşırıklar, burun akıntıları ve beraberinde horlama oluşabiliyor” şeklinde konuştu.

Alerjiden korunmak mümkün

Özellikle mevsim geçişlerinde maruz kalınan alerjik hastalıklardan korunma yollarını anlatan Canbolat, “Bunlardan korunmak mümkün. Öncelikle kendinize dikkat etmeniz gerekiyor. Mümkün olduğu kadar özellikle mevsim geçişlerinde sonbahar aylarında, ilkbahar aylarında polenli ortamlardan, tozlu ortamlardan uzak durmak gerekiyor. Bunun yanında eğer ki öyle bir ortamda çalışıyorsanız, ortamınız veya iş yeriniz ona müsaitse maske tarzı veya koruyucu başka önlemler alarak kendinizi koruyabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Alerjik hastalıkların tedavisinin uzun sürdüğünü anımsatan Canbolat, “Yine de geçmeyen hastalarımızda bizim çeşitli tedavilerimiz oluyor. Öncelikle burun spreyleri kullanıyoruz. Bunun yanında çeşitli alerji ilaçları kullanıyoruz. Yalnız bu ilaçlarla yapılan tedavi uzun süreli bir tedavi. Bir günde iki günde tedavi olmak çok mümkün değil. O nedenle en az bir aylık bir buçuk aylık tedaviler yapmak durumundayız. Hastalarımızı bu nedenle sürekli kontrollere çağırıyoruz” dedi.

Alerjiden koruyacak önlemler

Toz bulutlarının ve klimaların da alerjik hastalıkları artırabildiğini belirten Canbolat, şu şekilde konuştu:
“Toz bulutları malum. Buna karşı yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Yapabileceğimiz en iyi şey kendimizi korumak. Maske kullanmak lazım. Tozlu ortamlardan uzak durmak lazım. Klimalarda bu konuda çok masum değildir. Özellikle alerji hastalarında zararlı etkileri bulunmaktadır. Klimalar havayı hem kurutup hem de tozlu ve kirli olan filtrelerinden çıkan pis hava nedeniyle maalesef alerji potansiyelini artırabilirler. Bu yüzden klimaları mümkün olduğu kadar sık aralıklarla temizlemek gerekiyor. O yüzden hastalarımıza önerim mümkün olduğu kadar klimalarının filtrelerini temizlemeleri ve olabildiğince evi havalandırmalarıdır.” (kadın&kadın)

Victoria Secret'ın meleğinden güzellik tüyoları

Doutzen Kroes



Yaklaşık bir ay önce ikinci çocuğu Myllena Mae’yi dünyaya getiren 29 yaşındaki ünlü model Doutzen Kroes, Amerikan Glamour dergisine güzellik sırlarını anlattı ve kadınlara öneriler de bulundu.

YATAKTAN KALKTIĞINIZ HALİNİZİ SEVİN

Yataktan kalktıktan sonra her ne kadar saçlarınız çok kötü gözüküyor olsa da bu halinizi sevin. Size güzel de bir ip ucu vereyim; bir gün önceden saçlarınızı bukle bukle yaparsanız, bir sonraki gün uyandığınızda daha güzel durur.

CİLDİME TAZE MEYVE SÜRERİM

Cildim için sadece doğal ürünler kullanıyorum. Makyajımı temizledikten sonra da cildime taze meyveler sürüyorum. Mesela annem limon sürer ve çok iyi gelir. Meyvelerdeki doğal C vitamini cildimin parlamasını sağlıyor. Annem, güzellik konusunda örnek aldığım kişilerin başında geliyor.

SAÇLARINIZI HAFİFLETİN

Saçlarınıza hafif şekillendiriciler kullanın. Böylece saçlarınızı çok daha güzel ve hafif hissedeceksiniz.

HER ZAMAN HAREKET EDİN

Hamileliğim boyunca hareket ettim. Mesela 3 yaşındaki oğlumu her sabah okula bisikletle ben götürdüm.
- Mayalı yiyeceklerden uzun durun ve organik beslenin.

DOĞAL GÜZEL OLUN

- Doğal güzellikten şaşmayın. Bir allık ve açık renk bir ruj kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak.

21 Ağustos 2014 Perşembe

Twitter Türkiye'de yönetici arıyor





Sosyal paylaşım sitesi Twitter, Türkiye için "Kamu Politikaları Yöneticisi" arıyor.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, Türkiye için "Kamu Politikaları Yöneticisi" arıyor.
Türkiye'de ofis açılması, vergilendirme, kişilerin hak ve hürriyetleri kapsamında yaptıkları şikayetlere muhatap bulunabilmesi amacıyla 25 Ağustos'ta BTK yetkilileriyle üçüncü görüşmeyi yapacak olan Twitter, web sitesinde yayınladığı ilan ile Türkiye'de yönetici aradığını duyurdu.
Türkiye için Kamu Politikaları Yöneticisi (Public Policy Manager) aradığını belirten Twitter, söz konusu yöneticinin Türkiye’deki Twitter kullanıcıları için önemli olan tüm kamu politikaları sorunlarını takip ederek, bu sorunların çözümü için öneriler sunacağını bildirdi. 
Twitter'ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinden sorumlu merkezinin bulunduğu İrlanda’nın başkenti Dublin ofisine bağlı olarak çalışacak olan Türkiye Kamu Politikaları Yöneticisi, hükümet temsilcileri, politikacılar ve medya tarafından Twitter’ın daha iyi anlaşılabilmesi için çeşitli çalışmalar yürüterek, raporlar hazırlayacak.
İşe alınacak yöneticinin Türkiye'deki hükümet, siyaset ve kamu politikaları alanında kayda değer deneyim sahibi olması şartı aranan iş ilanında, başvuruda bulunacak kişilerin üniversite mezunu ve iyi derecede İngilizce bilmesi; espri anlayışı yüksek, sosyal medya ve yüksek teknoloji bilgisi ile güçlü bir iletişime sahip olması isteniyor.(AA)

Topkapı Sarayı'na ait 118 resimli belge gün yüzüne çıktı


Osmanlı sultanlarına dört yüz yıl boyunca ev sahipliği yapmış Topkapı Sarayı'na ait daha önce yayımlanmamış 118 resimli belge gün yüzüne çıktı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, "Resimli Belgelerde Topkapı Sarayı" adlı kitapta toplanan 118 resimli belgede, sarayın bölümlerini gösteren, çeşitli törenleri konu edinen minyatürler, İstanbul'a gelmiş sanatçıların gravürleri ve son dönem cam fotoğraflar yer alıyor.
Topkapı Sarayı'nda 1990-2005 yıllarında farklı kademelerde görev yapan Hilmi Aydın tarafından sarayı tanıtma ve belgeleme amacıyla hazırlanan kitap, sarayın tarihsel serüvenini anlatarak, dönemler arasında karşılaştırma yapabilme imkanı sunuyor.
Kitapta ilk kez yayımlanan 118 belge içindeki Abdullah Biraderler ve Sebah Joaillier tarafından 19. yüzyıl sonları ile 20. yüzyıl başlarında çekilmiş fotoğraflarda, terbiye gereği el kavuşturmuş saray görevlileri, avluda dolaşan hocalar, hazine dairesi kapısı, harem dairelerinin önündeki basamaklara gelişi güzel bırakılan ayakkabılar, sıcak bir yaz günü dinlenen saray görevlileri, Harem'deki Valide Sultan Taşlığı'nda bekleyen iki siyahi saray görevlisi gözlenebiliyor.
Belgelerde, bugün kırk beş bin metrekarelik alanda yer alan Topkapı Sarayı'nın geçmişte bahçe ve köşkleriyle yaklaşık yedi yüz bin metrekarelik bir alanda kurulduğu görülüyor.
Minyatürlerde, tek katlı Saltanat Kapısı'nın bir zamanlar iki katlı olduğu göze çarpıyor.
Gravürlerde de sarayın sahile kadar varan geniş alanında birçok köşk ve yalının bulunduğu, buranın sadece denizle birleşen yeşillik bir alan olmadığı, gezinti ve yürüyüşlere de açık olduğu dikkati çekiyor.(AA)


Laura Cremaschi tatilde!

Laura Cremaschi tatilde!

Laura Cremaschi tatilde!

Laura Cremaschi tatilde!

Şimdi de dudak boyama...

şimdi de moda bu...dudak boyama



şimdi de moda bu...dudak boyama

Laura Jenkinson Londra’da yaşayan bir makyaj sanatçısı. Instagram hesabında ve Facebook sayfasında paylaştığı son işleri birbirinden harika. Çocukluğunun ve bugünün çocuklarının çizgi film – animasyon kahramanlarını kendi dudaklarını merkez alarak ağzının etrafına boyuyor.







Paris Hilton İbiza'da


Paris yerinde duramadı

Paris yerinde duramadı
Hilton otellerinin çılgın varisi Paris Hilton, İbiza'da görüntülendi.
Beyaz bikinisiyle ilgi odağı olan Hilton, bir ara dans etti.
Paris yerinde duramadı
Paris yerinde duramadı