24 Ekim 2014 Cuma

Hülya Avşar'da estetik pişmanı

Hülya Avşarın büyük pişmanlığı |  görsel 1
Verdiği kilolar ile gittikçe güzelleşen Hülya Avşar, yüzüne yaptırdığı botokslardan ise pişman oldu.
 
Hülya Avşar'ın büyük pişmanlığı 24 Ekim 2014
 
Hülya Avşar geçtiğimiz haftalarda yaptırdığı botoksun pişmanlığını yaşıyor. Yüzüne botoks yaptıran Avşar’ın

Daha ilki doğmadan...

Daha ilki doğmadan...
Pelin Karahan, önceki gün “Engel Tanımam” sergisinin açılış kokteyline katıldı.

Pilates eğitmeni Erdinç Bekiroğlu ile boşanmalarının ardından Bedri Güntay ile aşk yaşamaya başlayan oyuncu Pelin Karahan, hamileliğinin 8’ıncı ayında.

Karısını çırılçıplak sokakta gezdirdi!

Karısını çırılçıplak sokakta gezdirdi! |  görsel 1

Korkunç görüntüler Hindistan'dan sarhoş olduğu iddia edilen bir şahıs karısını çırılçıplak soyarak gölün içinden karşı kıyıya geçirdi.

Sarhoş adamın bu sırada kadının saçlarından tutarak şiddet uyguladığı ve elindeki palayla da tehdit ettiği görülüyor. Kısa süre sonra gölden çıkardığı

Yalan Dünya ne zaman başlıyor?

Yalan Dünya ne zaman başlıyor? |  görsel 1
“Yalan Dünya” yeni sezonda, yeni bölümleri ile Çarşamba akşamları saat 23.00’de ekrana gelecek. İşte yeni fragman;

 

Tülay Kumaşçı açıldıkça açılıyor

Tülay Kumaşçı açıldıkça açılıyor |  görsel 1
Adnan Oktar'ın en sıradışı kediciği Tülay Kumaşçı, instagram pozlarıyla takipçilerini şaşırtmaya devam ediyor..

Bu dizi de reyting kurbanı oldu

Bir dizi daha reytinglere yenildi |  görsel 1

Yeni sezona büyük ümitlerle başlayan 'Emanet' dizisi reytinglere yenildi.

Fox TV'nin yeni sezonda yayınlamaya başladığı Emanet dizisinde erken final kararı...


23 Ekim 2014 Perşembe

Bebek ölümlerinin en önemli nedeni: Ev kazaları

Bebek ölümlerinin en önemli nedeni: Ev kazaları |  görsel 1

Genellikle 'çocuk düşe kalka büyür' denilerek ciddiye alınmayan ve basit gibi görünen ev kazaları bebek ve çocuk ölümlerinin en önemli nedenleri arasında yer alıyor.

Çocukları, meleklerin koruduğunu düşünerek korumasız bırakmak yerine ebeveynlerin gerekli önlemleri alması ve ilk yardım konusunda bilinçlenmesi gerekiyor" diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlen Kaya Çardak, çocuklar ve bebekler için ciddi risk oluşturan ev kazaları hakkında bilgi verdi.

22 Ekim 2014 Çarşamba

'Çok eşlilik' rekoru onda!

'Çok eşlilik' rekoru onda!

Avusturya’da yaşayan Gambia vatandaşı Sonko Tijan’ın tam 4 karısı 7 nişanlısı ve 5 kız arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Birce Bora'nın haberine göre 28 yaşındaki Tijan’ın kandırdığı kadınların evlerinde konakladığı ve “daha sonra ödeyeceğini” söyleyerek onlardan on binlerce euro borç aldığı da açıklandı.

En genci 22 en yaşlısı 44 yaşındaki eş ve sevgililerinden 4 çocuk yaptığı belirtilen Tijan’ın iki kızarkadaşının da hali hazırda hamile olduğu açıklandı. Sabit bir işi ya da adresi olmayan adamın anavatanı Gambia’da da bir eşi ve çocukları olduğu belirtildi.

Monica Lewinsky suskunluğunu böyle bozdu!

Monica Lewinsky suskunluğunu böyle bozdu!
Eski ABD Başkanı Bill Clinton ile yaşadığı ilişkiyle dünyanın en tanınan simalardan biri haline gelen eski Beyaz Saray stajeri Monica Lewinsky, internet ve özel hayatı konu edinen bir konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Sabah'ta yer alan habere göre o dönem tüm internet sitelerinde kendisiyle ilgili saldırgan haber ve yorumların yer aldığını ifade eden Lewinsky, "İnternet nedeniyle hayatı parçalanan ilk kurban benim" dedi.

Meryem Uzerli'nin tepki çeken pozu!

Meryem Uzerli'nin tepki çeken pozu!

Meryem Uzerli, instagram'dan paylaştığı yarı çıplak fotoğrafıyla tepki çekti.

Güneş'in haberine göre Dubai kökenli 03 Türkiye Prodüksiyon'la el sıkışan ve yeniyılda İstanbul'da çekilecek yeni bir aşk dizisiyle seyirciyle buluşacak olan Meryem Uzerli, instagram'dan paylaştığı yarı çıplak fotoğrafıyla dikkat çekti.

Fahriye Evcen, set ekibini yine çıldırttı

Fahriye Evcen, set ekibini yine çıldırttı |  görsel 1

‘Kurt Seyit Şura’da Fahriye Evcen yine olay çıkardı.

Fahriye Evcen öğle yemeği için sete getirilen pideyi “Asla yemem. Bana meyveli yoğurt bulun. Ev yoğurdunun içine yeşil elma ve mandalina doğrayın” dedi. Gerilen ortamı yönetmen Hilal Saral zor sakinleştirdi. Fahriye Evcen 1.5 ay önce de rol arkadaşı Elçin Sungu ile kavga etmişti. ‘Çalıkuşu’nun setinde de makyöz ve ışıkçı ile tartışmıştı.

Kur'an'ı ayağının altına aldı..

2014-10-22 11:06:00
Kuranı ayağının altına aldı.. |  görsel 1

Twitter'da bir kullanıcı Kur'an-ı Kerim'e ayak basma fotoğrafını paylaştı. Savcılık hareketi geçti. Erdoğan davaya dahil oldu!

Geçtiğimiz günlerde 'kedibiti' isimli birt witter kullanıcısı Kur'an'a ayak basıp fotoğrafını paylaştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, avukatı Esennur Ezgi aracılığıyla İslamiyet'e hakaret eden bu kişi hakkında savcılığa şikayette bulundu.

GÖZALTINA ALINDI

'kedibiti' isimli twitter kullanıcısının İstanbul'da yaşayan G.A. (38) olduğu tespit edildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan A.'nın bilgisayarına ve telefonuna el konuldu.

Evliyken 500 kişiyle birlikte oldular

Evliyken 500 kişiyle birlikte oldular |  görsel 1

1,5 yıldır evli olan Sarah ve David Rose çifti, düğünlerinden bu yana tam 500 farklı kişiyle seks yaptıklarını açıkladı.

İngiltere’nin North Yorks bölgesindeki Scarborough kentinde yaşayan ve 1,5 yıldır evli olan Sarahve David Rose çifti, düğünlerinden bu yana tam 500 farklı kişiyle seks yaptıklarını açıkladı.

İngiliz Sun gazetesine konuşan Rose çifti başka insanlarla cinsel ilişkiye girmenin “evliliklerini güçlendirdiğini” söyledi ve çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Şarkıcı Doğuş evlendi

Şarkıcı Doğuş evlendi |  görsel 1

Şarkıcı Doğuş, Azerbaycanlı bir güzel Xosqedem Hidayetqizi ile ikinci kez dünyaevine girdi.

Yetiştirme yurdunda büyüyen ve yaşamının büyük bir kısmı sokakta geçen şarkıcı Doğuş, Azerbaycan'ın 'Müge Anlı'sı diye tanınan sunucu Xosqedem Hidayetqizi ile evlendi. Evlendiğini Twitter'dan ilan eden Doğuş, paylaştığı fotoğrafa, "Sil baştan başlamak gerek bazen..." notunu düştü. Doğuş'un Azerbaycan'da verdiği bir konserde eşiyle tanıştığı iddia ediliyor.

'Bilerek açtın' davası!

Bilerek açtın davası! |  görsel 1
Geçtiğimiz eylül ayında Show TV'de yayınlanan Her Şey Dahil programının sunucusu Çağla Şikel'in başına canlı yayında çok talihsiz bir olay gelmişti. Çağla Şikel ve Alişan sunuculuğunu yaptığı, hafta içi her gün ekranlara gelen 'Her şey dahil' programında Çağla Şikel, Alişan'la dans ederken ufak bir kaza atlatmış ve göğsü açılmıştı. Yaşanılanların ardından Şikel,‘Kurgu bu. Bilerek yaptı, canlı yayın kazası olduğuna inanmıyorum’ diyen Erol Köse’ye dava açtı. Şıkel, “2 çocuk annesiyim. Bilerek vücudumu kullandığım açıklaması kabul edilemez’’diyerek 20 bin TL tazminat talep etti.
 
Canlı yayında Çağla Şikel`in göğsü açıldı

Korkunç tecavüzleri peşmergeye anlattı


Yezidi kadınlar IŞİD zulmünnden kaçabilmek için peşmergeyi telefonla aradı. "Saat daha öğlene varmadan, 30 kere tecavüze uğramıştım" diyen kadının anlattıkları inanılır gibi değil.

Irak'ın batısında, Ağustos başında Şengal katliamı sırasında ele geçirilen Yezidi kadının anlattıkları kan dondurdu. BBC Dünya Servisi Radyosu'na konuşan Karam isminde bir kişi, peşmergenin Yezidi bir kadından telefon aldığını anlattı.

Vatan'ın haberine göre kadın, peşmerge güçlerine, öğle saatine kadar 30 kere tecavüz edildiğini ve Batı güçleri tarafından bombalanmak istediğini söyledi. Tutsak olan Yezidi kadın, seks kölesi olarak kullanılan kadınların acılarının sonlanması için bulundukları yerin bombalanmasını istediğini belirtti.

İddiaya göre, kadın çok sık tecavüze uğradığı için artık tuvaleti kullanamıyor. Yezidi kadın, bir gün serbest kalsa bile intihar edeceğini söyledi.

Karabulut ailesinden Perihan Mağden'e suç duyurusu

Karabulut ailesinden Perihan Mağden'e suç duyurusu

Münevver Karabulut’un ailesi, Taraf gazetesi yazarı Perihan Mağden hakkında "Hakaret", "Suçu ve suçluyu övme" suçlarını işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na avukatları Rezan Epözdemir aracılığı ile suç duyurusunda bulunan Münevver Karabulut’un annesi Nagihan Karabulut ve babası Süreyya Karabulut, geçtiğimiz perşembe günü Taraf Gazetesi yazarı Perihan Mağden’in köşe yazısında suç işlediğini belirterek dava açılmasını talep etti.
Aile adına savcılığa 4 sayfalık suç duyurusu dilekçesi sunan avukat Rezan Epözdemir, Münevver Karabulut’un 5 yıl önce Cem Garipoğlu tarafından katledildiğini, Garipoğlu’nun da 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri 5 Nolu L tipi cezaevinde poşet ve çamaşır ipi ile intihar ettiğine dair basında haberler yer aldığını belirtti. Olayın sosyal medyada bir intihar olmayıp hükümlünün yurtdışına kaçırıldığına dair haberler çıktığını belirten avukat Epözdemir, "Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan olayın açıklığa kavuşturulması amacıyla otopsi görüntülerinin tarafımıza izletilmesi talep edilmiştir. Bu talebimizin ardından, Taraf Gazetesi yazarı Perihan Mağden tarafından ’Cem Garipoğlu’nun Türklük Halleri ve akıl sağlığıyla bu dünyaya yerleşememe sınavı’ başlıklı bir köşe yazısı yayımlanmıştır" dedi.

"HUNHARCA İŞLENEN CİNAYETİ MEŞRULAŞTIRMIŞTIR"

Mağden’in köşe yazısının içeriğine de yer verildiği dilekçede, "Şüpheli Perihan Mağden’in, mahkeme kararıyla suçluluğu sabit olan ve müteveffa Münevver Karabulut’u hunharca katledip ardından 197 gün kaçtıktan sonra yakalanan ve cezasının infazı kapsamında yatmış olduğu Silivri Cezaevinde intihar ederek vefat eden Cem Garipoğlu’nu adeta masum bir çocukmuş gibi göstermiştir. Mağden, Cem Garipoğlu’na haksızlık edildiğini ve yanında yeterince yer alınmadığını belirterek kamuoyu nezdinde Cem Garipoğlu tarafından hunharca işlenen cinayeti meşrulaştırmıştır. Müvekkilleri de ’intikam alan, intikama doymayan’ bireyler olarak göstererek de müvekkillerin onur, şeref ve haysiyetini ihlal ettiği ve hakaret ettiği ortadadır" cümlelerine yer verildi. Suçlamaya konu olan köşe yazısını da savcılığa sunan avukat Epözdemir, yazar Perihan Mağden hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmasını talep etti.


Bu bardak öldürdü

Bu bardak öldürdü
İngiltere'de iki yaşında bir kız çocuğu, aşırı dozdan yaşamını yitirdi.
İki yaşında aşırı dozdan öldü
İngiltere'de iki yaşında bir kız çocuğu, uy*şturucu bağımlısı anne ve babasının yanlışlıkla Tom ve Jerry'li bardağına koyduğu uy*şturucuyu içince aşırı dozdan yaşamını yitirdi.

İngiliz basınından The Daily Mail'in sitesinde yer alan habere göre; 41 yaşındaki Barry Jones ise 29 yaşındaki Michelle King çifti, iki yaşındaki kızları Sophie Jones'un üzerinde çizgi kahramanların resimleri bulunan bardağına eroin muadili metadon koydu. Yanlışlıkla bunu içen minik Sophie'nin cansız bedeni bulundu.

Sophie'nin annesi King suçunu itiraf etti ancak suçlamayı kabul etmeyen babası Jones'un yargılanmasına devam ediliyor.

Olayı inceleyen savcılar ise King'in sadece uy*şturucu kullanmakla kalmayıp başkalarına da sattığını, minik kızının bardağını ve evdeki başka meyve suyu şişelerini de uy*şturucu muhafaza etmek için kullandığını tespit etti.

Çiftin evlerinin arka bahçesinde ise 176 mililitre kadar metadon bulundu. Uzmanlar, 5 mililitrelik metadonun bir çocuğu öldürmek için yeterli olduğunu belirtti. Polis ayrıca, üzerinde kokain izleri bulunan iki oyuncak bebek de tespit etti.

21 Ekim 2014 Salı

Zarrab'ın mal varlığı açıklandı

Zarrab'ın mal varlığı açıklandı

62 daire, boğazda yalı, boğaz manzaralı köşk, otel, fabrika, ofis katları…

Yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkule sahip Zarrab'ın gayrimenkulleri üzerinde yaklaşık 30 milyonluk banka ipoteği var. Zarrab'a en çok kredi veren banka ise Genel Müdürü 17 Aralık operasyonuyla tutuklanan Halk Bankası!

Aydınlık gazetesinden Bekir Batu, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanarak 70 gün cezaevinde kalan ve savcılığın hakkında takipsizlik kararı verdiği İranlı İşadamı Reza Zarrab'ın mal varlığını yazdı.

Dönemin 3 bakanına milyonlarca dolar rüşvet dağıtmakla suçlanan Zarraf ve şarkıcı eşi Ebru Gündeş'in serveti dudak uçuklatan cinsten.

Zarrab'ın birçok gayrimenkulünü, genel müdürü de aynı operasyonda tutuklanan Halk Bank'tan çektiği kredilerle satın aldığı ortaya çıktı.

Habere göre Zarrab'ın gerek kendi üzerine gerekse şirketleri üzerine kayıtlı gayrimenkullerinin değeri yaklaşık 300 milyonu (100 milyon dolar) buluyor. Nakit paralar, ziynet eşyaları, her türlü binek araçlar ve hava araçları bu hesabın dışında olduğu için Zarrab'ın gerçekteki servetinin çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

31 YAŞINDA 100 MİLYON DOLAR GAYRİMENKULU VAR

Peki babası Hossein, annesi Shahen olan 12 Eylül 1983 İran- Tahran doğumlu Bakırköy nüfusuna kayıtlı Reza Zarrab'ın Türkiye'deki gayrimenkulleri ve mal varlığı neler? Reza Zarrab olan ismini “Rıza Sarraf” olarak Türkçeye çeviren İranlı işadamı Türkiye'de sadece İstanbul'da gayrimenkul yatırımı yapmış. İşte Türkiye'nin gündeminden düşmeyen ve serveti her zaman merak konusu olan Zarrab'ın kimsenin bilmediği gayrimenkulleri...

KANLICA'DA BOĞAZA SIFIR YALI

- İstanbul Boğaz'ında tarihi yalı. Beykoz Kanlıca'daki yalı 116 ada 4 parsel üzerinde yer alıyor. 350 metrekarelik yalının üzerinde İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi'nden gönderilen müzekkere yazısı mevcut. Yalıda HSBC Bank'ın 9 milyonluk banka ipoteği bulunuyor. İpotek tarihi ise 6 Temmuz 2011. Zarrab'ın yaklaşık 10 milyon değerindeki yalısı, aynı zamanda hemen bitişikteki eşi Ebru Gündeş'e ait yalıyla komşu. Tapusu ünlü şarkıcı Gündeş'e ait komşu yalının üzerinde de Garanti Bankası'nın 6 milyon 890 bin liralık ipoteği bulunuyor.

BÜYÜKÇEKMECE'DE 47 DAİRE

İranlı işadamı Reza Zarrab'ın en dikkat çeken gayrimenkullerinden 47'si Büyükçekmece'de yer alıyor. Tapuda, Gürpınar Mahallesi 959 ada 9 parsel üzerinde 2 bin 184 metrekarelik alanda kurulan Bella Park Sitesi'nde yer alan tam 47 adet daire (birkaç tanesi dükkan) Zarrab'ın üzerine tapulu. Toplam 62 adet dairenin bulunduğu sitede tam 47 adet gayrimenkulü bulunan Zarrab, bu daireleri 22 Kasım 2011 tarihinde üzerine tescil ettirdi. Turgut Özal Caddesi ile Göztepe Caddesi'nin kesiştiği noktada yer alan sitenin ismi, Zarrab'ın eski şirketlerinden Bella'nın isminden esinlenmiş. Zarrab'ın 47 adet dairesinin hiçbirinde ipotek bulunmuyor. Söz konusu dairelerden büyük bir kısmının halen yaklaşık 350-400 bin liradan satışa çıkarıldığı gözlendi.

TUZLA AYDINLI'DA FABRİKA

Tuzla Aydınlı Mahallesi'nde sanayi bölgesinde fabrika. Aydınlı KOSB'de yer alan fabrika, 2 bin 700 metrekarelik alanda kurulmuş. 7231 ada 15 parsel üzerinde bulunan fabrika, 2. Sanayi Caddesi üzerinde yer alıyor. 2013 yılında Reza Zarrab'ın üzerine tapulanan fabrikada, Ziraat Bankası'nın tam 3.5 milyon liralık banka ipoteği bulunuyor.

BAKIRKÖY'DE 3 SÜPER LÜKS DAİRE

Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'nde 257 ada 38 parsel üzerinde yer alan Novus Residence'ta 3 adet süper lüks daire. 8. katta yer alan dairelerin üzerinde Halk Bank bünyesindeki Halk Finansal Kiralama A.Ş'nin 3 milyon liralık ipoteği bulunuyor.

METROPORT BUSIDENCE PLAZA'DA OFİS KATLARI

Zarrab'a ait ofis katları Bahçelievler'deki Metroport Busidence Plaza'da yer alıyor. Tapuda Bakırköy Kartaltepe Mahallesi 251 ada 27 parsel üzerinde yer alan plazadaki 2 ofis katı, Zarrab'ın üzerine 25 Temmuz 2009 yılında kaydedildi. Zarrab'ın şirketi Royal Holding'in merkez adresi olarak gösterilen ofis katlarının üzerinde Halk Bank bünyesindeki Halk Finansal Kiralama A.Ş'nin 3 milyonluk ipoteği bulunuyor.

ESENYURT'TA 12 LÜKS DAİRE

- İstanbul'un Esenyurt ilçesi Ekşinoz Köyü'nde 1240 ada 26 parsel üzerindeki 2 Bloklu binada tam 12 adet daire. 12 Haziran 2013 tarihinde tapusu Zarrab'ın üzerine geçirilen dairelerden 3 tanesi çatı katı. Zarrab'ın dairelerinin üzerinde banka ipoteği mevcut. 17 Aralık operasyonunda genel müdürü de tutuklanan Türkiye Halk Bankası 2.5 milyonluk alacağına karşılık bu dairelere, 17 Eylül 2013 tarihinde ipotek koydurdu.

FATİH'DE 30 METREKARELİK DÜKKAN

Zarrab'ın Fatih Çarşı'daki 30 metrekarelik dükkanı tapuda 7 pafta, 2772 ada 48 parsel üzerinde yer alıyor. Dükkan'da Halk Finansal Kiralama A.Ş'nin tam 5 milyonluk banka ipoteği bulunuyor. Kapalı Çarşı bölgesinde bulunan dükkan oldukça değerli.

BANKA İPOTEĞİ NEDİR?

Bankaların, kullandırdıkları kredi alacaklarına karşılık kredi verdikleri kişi ya da kuruma ait gayrimenkullere tapuda ipotek koydurmasına banka ipoteği denir. Tapu kayıtlarına işletilen ipotekler, bankaların alacaklarını teminat ve güvence altına almak amacıyla yapılır. Alacaklı bankanın ve ipotek miktarının tapuya kaydedilmesinden sonra, söz konusu gayrimenkul satılsa bile öncelikle ipotek bedeli alacaklı bankaya ödenir. Bankalar kredi verme işleminin tamamlanmasıyla birlikte kredi kullanan ilgili kişi ya da kurumların gayrimenkullerine - taşınmazlarına ipotek koydurabilir ve alacaklarının ödenmemesi durumunda bu gayrimenkulleri icra yoluyla satışa çıkartabilir. Bu yüzden bankalar, kredi kullanacak kişi ve kurumlardan üzerlerine kayıtlı tapuları kredi başvurusu sırasında özellikle isterler.

Aydınlık Zarrab'ın şirketleri ve eşi Ebru Gündeş'in mal varlığını ise yarın açıklayacağını yazdı.


Wilma Elles'in sevgilisi dolandırıcı çıktı

Wilma Elles'in sevgilisi dolandırıcı çıktı

Daire satma vaadiyle 70 kişiyi mağdur ettiği öne sürülen Kerem Göğüş ile beş şirket yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Oyuncu Wilma Elles'in sevgilisi Göğüş Yapı Turizm ve İnşaat Sanayi A.Ş'nin sahibi Kerem Göğüş'ün başı İstanbul Beşiktaş ve Taksim'deki sattığı daireler yüzünden derde girdi. Çoğunluğu doktor olan 70 kişiyi mağdur ettikleri ve yaklaşık 50 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen Göğüş ve 5 şirket yetkilisi hakkında "örgüt kurarak çete halinde nitelikli dolandırıcılık yapmak" ve "emniyeti suiistimal" gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İddiaya göre kendisi ve şirketi hakkında çok sayıda icra dosyası bulunan Göğüş, arsası alınmamış veya ruhsat aşamasına gelmemiş projeleri maket üzerinden satarak çok sayıda kişiyi mağdur etti. Göğüş'ün bazı projelerin isimlerini değiştirerek yeni lansman yapıp, aynı kapı numaralarını birden fazla kişiye vermesi ise bardağı taşırdı.

PARALARI PEŞİN ALDI
Bankalar ve vatandaşlar alacakları için Göğüş'ün tüm mallarına haciz konulması için işlemlere başladı. Projenin maketinden daire satın alan vatandaşlara, "Arsa sahipleriyle anlaşamadık" denildi. Mağdurların bir kısmı paralarını geri almak için dava açarken, bir kısmı ek paralar karşılığında, "başka projelere" kaydırıldı. Ancak aradan 1.5 yıl geçmesine rağmen proje ve inşaat ruhsatı alınmadığı halde, satış işlemlerine devam edildiği belirlendi. Adları değiştirilerek yeniymiş gibi sunulan projeler, eski müşterilerle yenilerini karşı karşıya bıraktı. Reklam kampanyasında Sertar Ortaç, Tarkan, Meltem Cumbul gibi isimlerin Göğüş'ün projelerinden daire satın aldıkları iddia edilerek, alıcıların yanıltıldığı ortaya çıktı.

Göğüş Yapı tarafından mağdur edilenlerin sayısının 70'e çıktığı kaydedildi. Şikayet dilekçelerinde, aynı dairenin birden çok kişiye satıldığı, anlaşma bedellerinin vatandaştan peşin alındığı, hemen hemen hiç kimseye teslimat yapılmadığı iddia edildi. Birçok gayrimenkulünde hacizler, tedbir ve ipotek bulunan şirketin borca batmış halde göründüğü belirlendi.


“Filmime gitmeyin” dedi, kendi filmini protesto etti!

“Filmime gitmeyin” dedi, kendi filmini protesto etti!
Aktör Nicolas Cage kendi filmini protesto ederek ilginç bir kampanya başlattı.

Nicolas Cage sinamaseverlerden yönetmenliğini ve senaryosunu Paul Schrader’in üstlendiği ‘The Dying of the Light’ filminin izlenmemesini ve protesto edilmesini istedi. Ünlü Amerikalı aktör gerilim-dram türündeki bu filmin yapımcı şirketinin senaryodaki bazı bölümleri kendilerine danışmadan değiştirildiğini öne sürerek, “Benim filmime gitmeyin” çağrısı yaptı.

Sanatçıların sözleşmede yer alan bir madde nedeniyle bu film hakkında sözlü olarak kötü açıklamalar yapamayacaklarını bilen Nicolas Cage bu duruma da bir çare bularak arkadaşları ile birlikte üzerlerine siyah bir tişört geçirip bunu sosyal medyada paylaştı.

Yönetmen Paul Schrader de bu protestolara katılarak, “Ne ben ne de filmin bir sanatçısı bu fotoğraflar da dahil bu konuda açıklama yapabiliriz” dedi. 5 Kasım tarihinde ABD’de vizyona girecek olan gerilim türündeki ‘The Dying of the Light’ filminde Nicolas Cage CIA ajanı olan Even Lake’in sırlarla örülü hayatını canlandırıyor.

Günde 22 saat uyuyor

Uyuyan Güzel

Nadir görülen KLS sendromuna sahip olan İngiliz kadın, günde ortalama 2 saat uyanık kalabiliyor.

Oldukça nadir görülen bir uyku bozukluğu türü olan Kleine-Levin senromuna (KLS) sahip olan İngiliz Beth Goodier, her gün sadece 2 saat uyanık kalabiliyor. 'Sleeping Beauty' (Uyuyan Güzel) sendromu olarak da bilinen hastalığa sahip olan 20 yaşındaki talihsiz kadın, 4 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyor. Her gün ortalama 22 saat uyuyan ve uyanık olduğu zaman kendi kendisine yetemeyen Goodier, sürekli yardım alarak hayatına devam edebiliyor. 16 yaşından beri bu şekilde hayatına devam etmeye çalışan Goodier’ın neden bu sendroma yakalandığı ve nasıl tedavi edileceği ise, hala bilinmiyor.

Emily instagram'ı yaktı geçti

Emily instagram'ı yaktı geçti

1991 doğumlu Emily Ratajkowski, Robin Thicke'nin Blurred Lines adlı klipte boy göstermişti

Ratajkowski son zamanlarda Instagram'da paylaştığı fotoğraflarla basının ilgi odağı oldu. İç çamaşırı firmasının reklam çekimleri için kamera karşısına geçen Ratajkowski, bu fotoğrafları takipçileriyle paylaşmayı da ihmal etmedi. YouTube'da 260 milyon kez izlenen 'Blurred Lines' şarkısının klibinde oynayarak dikkatleri üzerine çeken Emily Ratajkowski bekar günlerine geri döndü 22 yaşındaki manken, arkadaşlarına sevgilisi Andrew Dryden'dan ayrıldığını duyurdu. Daily Mail'in haberine göre, geçtiğimiz hafta ABD'de gerçekleşen Super Bowl'a tek başına katılan Ratajkowski, soruları yanıtlamaktan kaçındı. Emily Ratajkowski, kısa bir süre sonra Ben Affleck ile birlikte rol aldığı 'Gone Girl' filmiyle beyazperde de boy gösterecek.


Bülent Ersoy 1 haftadır hastanede!

Bülent Ersoy 1 haftadır hastanede!

Türk sanat müziğinin Diva'sı Bülent Ersoy'un, bir haftadır Özel Ataköy Hastanesi'nde tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Bülent Ersoy karaciğeri yüzünden gizlice hastaneye yattı

Güneş Gazetesi'nin özel haberine göre Türk sanat müziğinin Diva'sı Bülent Ersoy'un, bir haftadır Özel Ataköy Hastanesi'nde tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Son olarak 11 Ekim'de Ataköy Nossa Costa'da sahne alan Ersoy'un daha sonra apar topar hastaneye yattığı öğrenildi. Ayağındaki yara nedeniyle tedavi olduğu konuşulan sanatçının asıl sağlık sorununun karaciğerindeki leke olduğu ifade edildi.

Oluşan lekenin büyümemesi ve hayati bir hastalığa neden olmaması için Ersoy'un sık sık sessiz sedasız hastaneye gittiği belirtildi.

62 yaşındaki Ersoy'un hastane odasının kapısında 3 güvenlik görevlisi bulunuyor.

İnstagram hesabını paraya çevirdi

İnstagram hesabını paraya çevirdi

İnstagram'da 1 milyondan fazla takipçisi olan popçu, buradan yaptığı 'reklam' içeren paylaşımları için şaşırtan bir fiyat belirledi.

Takvim Gazetesi'nin haberine göre her zaman tutumlu olduğunu söyleyen Demet Akalın, para kazanmanın kolay yolunu buldu. Sosyal paylaşım sitesi instagram'da 1 milyondan fazla takipçisi olan popçu, buradan yaptığı 'reklam' içeren paylaşımları için şaşırtan bir fiyat belirledi.

Hemen hemen her gün instagram'da çeşitli firmaların reklamını yapan Demet Akalın'ın her paylaşımı için 8 bin lira aldığı öğrenildi. Ünlü popçu, 'ücret karşılığı reklam yapma'dışında aldığı hediyeler sayesinde de hayatını bedavaya getiriyor!

Kate ilk kez basın karşısında

Kate ilk kez basın karşısında
İngiliz Kraliyet Ailesi'nin gelini Kate Middleton ikinci bebeğine hamile olduğu açıklandıktan sonra ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı.

Hyperemesis gravidarum adı verilen ve günlük hayatını etkileyen mide bulantıları yüzünden bir süredir dinlenen 32 yaşındaki Middleton, Singapur Başbakanı'nı Tony Tan Keng Yam'ın Buckingham Sarayı'nı ziyareti sırasında düzenlenen törende eşi Prens William'ın yanında yer aldı. Her zamanki gibi şık giysiler içinde olan Kate Middleton yüzünden gülümsemesini de eksik etmedi.

Meryem Uzerli'ye hediye residence daire!

Meryem Uzerliye hediye residence daire! |  görsel 1

Yeni dizisi için Dubaili MB3 kanalı ile anlaşan Meryem Uzerli'ye Arap patronlarından jest üzerine jest yapıldı. 2 milyon dolara projeye 'evet' diyen Uzerli'ye, 1.5 milyon dolarlık bir de ev hediye edildi.

Takvim Gazetesi'nin özel haberine göre tükenmişlik sendromuna yakalanıp Almanya'ya kaçan ve burada kızı Lara'yı dünyaya getiren Meryem Uzerli'nin dönüşü'muhteşem' olacak! Kendisine yapılan sayısız teklif arasından en sonunda birine 'evet' diyen Alman oyuncu, Dubaili bir firmayla el sıkıştı. Meryem Uzerli'nin, Türk-Dubai ortak yapımı dizisi için tanıtım çalışmaları başladı.

KESENİN AĞZINI AÇTILAR
Dubali MB3 kanalının yetkilileri de önümüzdeki hafta ülkelerinde ağırlayacakları güzel oyuncu için kesenin ağzını açtı. Yetkililer, 2 milyon dolar ücret karşılığında ikna ettikleri Meryem Uzerli'ye yine 1 buçuk milyon dolarlık bir de residence daire hediye etti.

ÜLKEDE ŞİMDİDEN OLAY YARATTI
Alman oyuncuya, Dubai Marina'daki lüks dairenin yanı sıra son model bir de cip tahsis edildi. Dizinin tanıtım toplantısı için Dubai'ye gidecek ve dünya basını önünde anlaşma imzalayacak olan Meryem Uzerli'nin ziyareti, şimdiden olay oldu. Arap hayranları, Uzerli'ye sosyal medya aracılığıyla ulaşarak "Seni görmek için sabırsızlanıyoruz" dedi.

SPONSOR SAVAŞLARI
Meryem Uzerli'nin Dubai ziyareti, ülkedeki firmalar arasında da 'sponsorluk savaşı' başlattı. Alman oyuncunun katılacağı törende kendi kıyafetlerini giyip mücevherlerini takmasını isteyen markalar, binlerce dolarlık sponsorluk tekliflerinde bulundu. Hatta Meryem Uzerli'nin kızı Lara'yı giydirmek için bile çocuk firmaları harekete geçti.

Özgü Namal kendi yerine kankasını yolladı!

Özgü Namal kendi yerine kankasını yolladı! |  görsel 1
Özgü Namal, Hülya Avşar'ın yerine jüri koltuğunda oturduğu Yetenek Sizsiniz programının bu haftaki çekimine rahatsızlığından dolayı katılamadı.

Yerine kankasını gönderdi

Güneş'in haberine göre Özgü Namal, Hülya Avşar'ın yerine jüri koltuğunda oturduğu Yetenek Sizsiniz programının bu haftaki çekimine rahatsızlığından dolayı katılamadı. "Yerine isim bakalım mı?" diyen Acun Ilıcalı'nın ekibine de "Ben hallederim" dedi ve konservatuvardan yakın arkadaşı Demet Evgar'ın yerine konuk jüri olmasını sağladı.

Bir Erkek Bir Kadın dizisinden dolayı büyük bir fan kitlesi olan Evgar, twitter'ın Trend Topic listesine girdi. Güzel oyuncuyu jüri koltuğuna Namal'dan daha çok yakıştıran seyirciler oldu.

Kadir Doğulu ve Neslihan Atagül ayrılmaz ikili!

Kadir Doğulu ve Neslihan Atagül ayrılmaz ikili! |  görsel 1

Kadir Doğulu ve Neslihan Atagül'ün 'Fatih Harbiye' dizisinde başlayan aşkları tam gaz devam ediyor

Geçtiğmiz günlerde Atagül, Kadir Doğulu'nun abisi stil danışmanı Kemal Doğulu'nun doğum gününde sevgilisinin annesiyle de tanışmıştı.

Kadir Doğulu'nun instagram hesabından paylaştığı bu fotoğraf çiftin spor salonunda bile birbirlerinden ayrılmadığını ortaya çıkardı.

Yine ölen işçiler suçlu çıktı..

Yine ölen işçiler suçlu çıktı.. |  görsel 1

MECİDİYEKÖY’deki Torun Center inşaatında 6 Eylül’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasıyla ilgili dava açıldı. İddianame ile Torunlar İnşaat'ın sahiplerine takipsizlik kararı verildiği de ortaya çıktı. Bu durumda tek suçlu hayatını kaybeden işçiler gibi görünüyor..

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı’nın hazırladığı 31 sayfalık iddianamede sanıklara 10 kişinin taksirle ölümüne neden olmak suçlaması yöneltildi.

İddianameyle bir gerçek de su yüzüne çıktı.

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Yunus Emre Torun, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Torun, Torunlar GYO Muhasebe Müdürü Lütfü Vardı, Torunlar İnşaat Satın Alma Müdürü Abdülvahit Kaplan, Torun Center Proje Koordinatörü Tuncer Akarçay, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Haluk Okur ile Bektaş Ateş ve Özmen Özmenoğlu hakkında takipsizlik kararı verilmiş.

Demet Akalın Bu Tarz Benim jürisinde

Demet Akalın Bu Tarz Benim jürisinde |  görsel 1

Sevilen yarışma programı 'Bu Tarz Benim'in bu haftaki konuk jürisi güzel popçu Demet Akalın olacak.

Show Tv'nin en çok izlenen yarışma programı 'Bu Tarz Benim' her hafta sonu gerçekleşen gala gecesine konuk jüri dahil ediyor. Birbirinden ünlü simaları konuk olan programı bu haftaki konuk jürisi ise ünlü şarkıcı Demet Akalın olacak.
Akalın, cumartesi günü gerçekleşecek gala gecesinin çekimleri sırasında çektiği fotoğrafı Twitter hesabından paylaşarak takipçilerine duyurdu. Diğer jüri üyeleri Nur Yerlitaş, İvana Sert ve Kemal Doğulu ile jüri koltuğunda çekilen selfieyi paylaşan Akalın'ın jüri koltuğuna oturacağı program 25 Ekim Cumartesi akşamı Show Tv'de ekranlara gelecek

Cinsel güç artırıcılar toplatılıyor

Cinsel güç artırıcılar toplatılıyor |  görsel 1

Sağlık Bakanlığı, cinsel gücü artırıcı "bitkisel" veya "doğal" ürün diye internette ve merdiven altı satılan ürünlerde yüksek ve gelişigüzel miktarda ilaç etken maddesi tespit edilmesi üzerine toplatma kararı verdi.

Sağlık Bakanlığı, cinsel gücü artırıcı "bitkisel" veya "doğal" ürün diye internette ve merdiven altı satılan ürünlerde yüksek ve gelişigüzel miktarda ilaç etken maddesi tespit edilmesi üzerine toplatma kararı verdi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, gelen şikayetler ve ülkeye Kaçak yollarla sokulmak istenen ürünler ele geçirilmesi üzerine harekete geçti.

Yapılan analizlerde, söz konusu ürünlerin, iktidarsızlık tedavisinde kullanılan sildenafil sitrat, tadalafil ve verdanafilin yanı sıra zayıflama ilaçlarında bulunan sibutramin etken maddesini yüksek ve gelişigüzel miktarda içerdiği belirlendi.

Bu ürünlerin toplatılarak imha edilmesine karar verildi.

"Ölüme bile yol açabilir"
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, belirli biyolojik etkinliği bulunan ve bazı hastalıkların tedavisinde, teşhisinde, iyileştirilmesinde kullanılan tüm ürünlerin yıllar süren araştırmalar ve klinik çalışmalar sonrasında üretilip Bakanlık onayı sonrası piyasaya sürüldüğünü belirtti.

Söz konusu ürünlerin, Bakanlıktan izinsiz ve ruhsatsız üretildiği, içeriğindeki ilaç etken maddelerinin yüksek veya gelişigüzel dozda bulunduğu, üretim yeri, saklama ve dağıtım koşulları bilinmediği göz önüne alınarak kesinlikle kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Bunların kullanılması halinde pek çok istenmeyen etkilere sebep olabileceği, hatta ölümle sonuçlanabilecek durumlarla karşılaşılabileceği unutulmamalıdır" dedi.

Türkiye'de ilaçların tek yasal satış yerinin eczaneler olduğunu, ilaçların hekim görüşleri doğrultusunda eczanelerden alınması, ambalajların üzerinde de mutlaka sağlık Bakanlığı ruhsat tarih ve numarasıyla kare barkodunun bulunması gerektiğini anımsatan Yılmaz, "Ürünlerde tarih ve numara olmaması durumunda durumun il sağlık müdürlüklerine ya da sahteilac@titck.gov.tr e-posta adresine bildirilmesi büyük önem taşıyor" dedi.

Yılmaz, vatandaşlardan, karşılaştıkları her türlü sağlık sorunlarında öncelikle ve mutlaka eczacıları veya aile hekimlerine başvurmalarını, Bakanlığın ruhsatı veya izin belgesi bulunmayan hiçbir ürüne itibar etmemelerini, bu tür ürünlerin kullanımının sağlık açısından son derece tehlikeli olduğunu bilmelerini istedi.

Toplatma kararı verilen ürünler
Sağlık Bakanlığının toplatılması karar verdiği sahte ürünler ve içeriklerindeki ilaç etken maddeleri şöyle:

-Çin Topu (Sildenafil Sitrat)
-Kamagra Oral Jelly Saşe (Sildenafil Sitrat)
-Degra 100 mg Tb. (Sildenafil Sitrat)
-Lacoste Tablet Kırmızı (Sildenafil Sitrat)
-Lacoste Tablet Mavi (Sildenafil Sitrat)
-Ginseng For Tablet (Sildenafil Sitrat)
-K.L.G. Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Red Viagra Cialis Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Sex Men Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Vegah Cobra 120 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Maxman Capsules (Sildenafil Sitrat)
-Vega 100 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Vigour 300mg Tablet (Sildenafil Sitrat)
-İmpotuous Man Kapsül (Sildenafil Sitrat)
-Shark Essence Tablet (Sildenafil Sitrat-Tadalafil)
-Magna Rx Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Australia Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Kamagra 100mg Jel (Sildenafil Sitrat)
-Deer Penis Top (Sildenafil Sitrat)
-Cafe D'activite Toz (Sildenafil Sitrat)
-Ginex 72 Flakon (Sildenafil Sitrat)
-Bioflame Kapsül (Sildenafil Sitrat)
-Red Lion Kapsül (Tadalafil)
-Çin Topu Sarı Kutu (Sildenafil Sitrat)
-Five Stars Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Vega 100 Tb (Kare Blister) (Sildenafil Sitrat)
-Vega 100 Tb (Yuvarlak Blister) (Sildenafil Sitrat)
-Vega 100 Tb The Boos (Sildenafil Sitrat)
-Vegah Extra 120 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-C/Finegra Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Starya 100 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Five Stars Mavi Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Five Stars Kırmızı Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Rising Power Tablet Kırmızı (Sildenafil Sitrat-Tadalafil)
-Rising Power Tablet Kırmızı (Sildenafil Sitrat)
-Tiger 120 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Tiger 100 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Jaguar 120 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Scorpion 130 mg Tablet Mavi (Sildenafil Sitrat)
-Scorpion 130 mg Tablet Kırmızı (Sildenafil Sitrat)
-Vega 100 Sildenafil Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Vegah Extra Tiger 120 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-America Long Effect Viagra (Sildenafil Sitrat)
-Usa Only For Male Bichunyuan Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Only For Male Kapsül (Sildenafil Sitrat)
-Kamagra Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Cobra 120 Tablet Kırmızı (Sildenafil Sitrat)
-Cobra 120 Tablet Mavi (Sildenafil Sitrat)
-Sildenafil 100 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Signature 130 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Longer Wider kapsül (Sildenafil Sitrat-Tadalafil)
-Bichunyuan Tablet (Sildenafil Sitrat-Tadalafil)
-Can't Be Harder Kapsül (Sildenafil Sitrat-Tadalafil)
-Ferrari 130 Tablet (Sildenafil Sitrat-Tadalafil)
-Nahtbin 8 Cokpobnw Tablet (Sildenafil Sitrat-Tadalafil)
-Happy Men Kapsül (Sildenafil Sitrat-Tadalafil)
-Play Boy 125 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Vega 100 Asia Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Vigraz 100 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Vegah Exrta Cobra 120 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Vegah Extra Signature 130 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Camel 125 Tablets (Sildenafil Sitrat)
-Vigrix Kapsül (Sildenafil Sitrat)
-Vegon 100 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Close Tightly Kapsül (Sildenafil Sitrat)
-Supra Pe Kapsül (Sildenafil Sitrat)
-Feel Well Kapsül (Sildenafil Sitrat)
-Toporckon Oxothnk Kapsül (Sildenafil Sitrat-Tadalafil)
-JB Hongkong Brand Tablet (Sildenafil Sitrat-Tadalafil)
-Magna Rx Kapsül (Sildenafil Sitrat)
-Golden Viagra Kapsül (Sildenafil Sitrat)
-King Tiger Tablet (Sildenafil Sitrat)
-SDF 100 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Silda 100 Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Levitra 20 mg Tablet (Sildenafil Sitrat)
-Tadalafilo Tablet (Sildenafil Sitrat)
-La Jıao Shou Shen (Sibutramin)
-Maurers Kapsül (Sibutramin)
-Red Ant (Vardenafil)

(Medyafaresi)

Gonca Vusleteri onunla mı beraber?

Gonca Vusleteri onunla mı beraber? |  görsel 1

İddianın sahibi, Söylemezsem Olmaz programının sunucularından Oya Aydoğan.

Beyaz TV’de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programının sunucularından Oya Aydoğan, canlı yayında çarpıcı bir iddia ortaya attı ve Gonca Vuslateri ile Önder Açıkbaş’ın aşk yaşadıklarını açıkladı… Oya Aydoğan’ın açıklamaları şöyle;

"BU YAKINLAŞMAYA AŞK DA DİYEBİLİRİZ”

Gonca ile Önder arasında, Antalya’nın son günlerinde bir yakınlaşma başladı…Bu yakınlaşmaya aşk da diyebiliriz. Ben hemen hissettim aralarında bir şey olduğunu… Ertesi gün de Önder’i Gonca’nın eşyalarını taşırken gördüm.

İş arayanlara Facebook uyarısı

İş arayanlara Facebook uyarısı |  görsel 1

İZMİR’deki, Yaşar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ferah Onat, günümüzde işverenlerin, adayların CV’lerinden önce sosyal medyada paylaştıkları profil fotoğraflarını ve özel bilgilerini değerlendirmeye aldıklarını söyledi. Doç. Dr. Onat, "İş arayanlar sosyal medyada ön yargı yaratacak paylaşımlardan uzak durmalı" uyarısında bulundu.

Günde ortalama 3 saatini internet başında geçiren gençler, artık sosyal medya üzerinden nerede ne yaptığını, ne yediğini, arkadaşlarını, tuttuğu takımı veya siyasi partiyi hatta en özel duygusal anlarını kimseden esirgemiyor. Bu durum da iş arayan gençleri gerçekten tanımak isteyen işverenlerin eline büyük ipuçları veriyor. İş arayan gençlerin sosyal medya imajını iyi yönetmesi gerektiğini vurgulayan Yaşar Üniversitesi akademisyeni Doç. Dr. Ferah Onat, uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Onat, "İş için bir kuruma başvurulduğunda işvereniniz sizi merak edebilir. Bu yüzden sizi çeşitli arama motorlarında aratabilir. Öncelikle elektronik posta adreslerinin isim ve soy isimden oluşmasına dikkat edilmeli ve takma isimlerden uzak durulmalı. Kimlerle arkadaşlık kurduğunuz, takip ettiğiniz kişiler, üye olduğunuz gruplar da sizin nasıl biri olduğunuz konusunda ışık tutabilir. Fazla fanatik ve karşıt tavır sergilemek özelikle iş arama sürecinde olan adayların imajını olumsuz yönde etkileyebilir" dedi.

FANATİZMDEN UZAK DURUN

Profil fotoğraflarının yüzler görünecek şekilde, siyasi ve dini kimlik tanımlamalarından uzak olması gerektiğine işaret eden Doç. Dr. Onat, "Yüz göstermek istenmiyorsa yalın ve olumsuz algılanmayacak bir sembol de olabilir. Profil yanındaki kapak fotoğrafları da küfürlü yazı içermeyen, fanatizmden uzak olmalı. Bu demek değildir ki siyasetten ve kişisel görüşlerden uzak olunsun. Buradaki hassas nokta başkasının gözünden agresif ve şiddet yanlısı gözükmemek. Tabii ki kişisel siyasi görüşü herhangi bir parti olabilir ama burada başkalarının görüşlerine saygılı olduğunu da tanımlamak lazım. Ayrıca paylaştığınız linklerin, yaptığınız yorumların yerinde ve hedeflediğiniz iş pozisyonunun bulunduğu sektörlerle ilgili olması sizin o işe ne kadar uygun olduğunuz hakkında işverene az da olsa bilgi verir. Dolayısıyla işverenin zihninde ön yargı yaratmamak için hesaplarınızda çok fazla detay paylaşmamak gerekir" diye konuştu.

SON SINIFLAR DİKKAT

Sosyal medyadaki gizlilik ayarlarının da çok önemli olduğunun altını çizen Doç. Dr. Onat, "Mümkün olduğunca özel konuları, görüşleri dışarıya açmamak lazım. Özellikle üniversite son sınıf öğrencileri attıkları her adıma dikkat etmeliler. İlk CV’lerini birinci döneme denk gelen tarihlerde oluşturmaları gerekiyor. Eş zamanlı olarak da sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflara, metinlere ve link paylaşımlarına da özen göstermeliler" dedi.

Bronzluk takıntısı ayda 3500 lira harcatıyor

Bronzluk takıntısı ayda 3500 lira harcatıyor |  görsel 1

Cildinin rengini takıntı haline getiren genç kız bronz kalabilmek için ayda 3,500 lira harcıyor.

19 yaşındaki Hannah Norman ülkenin iklimine güvenemediği için tenini bronzlaştırıcılar ve solaryum sayesinde koruyor. İngiliz basınından The Daily Mail'in sitesin deyer alan habere göre; 15 dakikalık solaryum seanslarını az bulduğu için 4 farklı güzellik salonuna giden genç kız, iş çıkışı eve gidip bronzlaştırıcı spreyle bronz tenini tazeliyor. Bu işlemlere 14 yaşında başladığını söyleyen Norman, “Benden daha bronz birini gördüğüm an onları kıskanmaya başlıyorum” dedi. İnsanların kendisiyle dalga geçtiğini söyleyen Hannah, “Ben bundan rahatsız olmuyorum. Benle dalga geçmeleri bir başkasını rahat bıraktıkları anlamına geliyor” diye konuştu.

Nihat Kahveci, 11 yıllık eşinde boşandı

Nihat Kahveci, 11 yıllık eşinde boşandı |  görsel 1

Ünlü futbolcu Nihat Kahveci, 11 yıllık eşi Pınar Kaşgören’den tek celsede boşandı.

Boşanma protokolü yapan çiftten Pınar Kaşgören, “Eşimden boşanmak istiyorum, Aramızda geçimsizlik var. Uzlaşma imkanımız yoktur” diyerek mahkemeye başvurdu. Kahveci de eşiyle boşanmak istediğini tekrarladı. Hakim, 2003 yılında Çırağan Sarayı’nda evlenen çiftin boşanmasına karar verdi. Çiftin 2 çocuğunun velayeti anneye verildi. Futbol kariyerine İspanya’da devam eden Kahveci’nin boşanma sonrası Türkiye’ye döneceği konuşuluyor.gazeteport

Hazal Kaya tedavi olacak

Hazal Kaya tedavi olacak |  görsel 1


"Adını Feriha Koydum" dizisinden sonra başrolünü oynadığı 2 dizi de reyting canavarına yenilen Hazal Kaya'nın tırnaklarını yediği ortaya çıktı.

Güneş'in haberine göre geçen hafta yakın dostu Özgür Masur'un defilesini izlemeye giden Kaya'nın elleri dikkat çekti. Genç oyuncunun tırnaklarını kemirdiği görüldü.

Büyük stres yaşayanların muzdarip oldupu tırnak yeme hastalığı yüzünden Beren Saat, Cem Yılmaz gibi çok sayıda ünlü ismin tedavi gördüğü biliniyor.

Kıvanç sigorta şirketini isyan ettirdi

Kıvanç sigorta şirketini isyan ettirdi |  görsel 1


Sağlık konusunda hassas olan Kıvanç Tatlıtuğ, her fırsatta soluğu hastanede alınca sigorta şirketini isyan ettirdi.

Yakışıklı ve başarılı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ tabiri caizse hastalık hastası çıktı. Sürekli kendini dinleyen ve en küçük bir sorunda bile hemen hastaneye gidip check-up yaptıran Tatlıtuğ, özel sağlık sigortası hizmeti aldığı şirketi isyan ettirdi. Sadece kontroller için sigorta şirketine yılda 30 bin TL’yi aşan paralar ödeten Kıvanç Tatlıtuğ, sigorta camiasında efsane oldu. Normal şartlar altında yıllık 4 bin lira ödemesi gereken sigorta bedelini, 10 bin TL ödeyen Tatlıtuğ, yüzde 150 oranında fazla ödeme yapmasına rağmen yine de sigorta şirketini tatmin edemiyor. HaberTürk'ün haberine göre; Tatlıtuğ’un Kurt Seyit ve Şura-İstanbul dizisinde attan düştükten sonra da günlerce hastaneden çıkmadığı, her set sonrası hastaneye gidip kontrolden geçtiği öğrenildi.

gazeteport

20 Ekim 2014 Pazartesi

Tutankamon'un gerçek yüzü ortaya çıktı!

Tutankamon'un gerçek yüzü ortaya çıktı!

2 bini aşkın bilgisayar taramasını kapsayan sanal otopsinin ardından firavun Tutankamon'un "gerçek" yüzü ve bedeni belirlendi.

Neredeyse genç bir kadınınki kadar geniş kalçaları vardı, bacağındaki bir yamukluk nedeniyle bir ayağını tam yere basamıyordu ve dişlekti.
Altından maskesinin ardından mağrur bir biçimde gülümseyen Tutankamon, milyonlarca insanın hafızasına atlı araba yarışlarına düşkün bir soylu olarak kazındı. Oysa yeni bulgular, MÖ 14’üncü yüzyılda hüküm süren genç firavunun yürümek için bastona dayanmak zorunda olduğunu ve 20’li yaşlarını göremeden öldüğünü gösteriyor.

Mısır Firavunu Tutankamon üzerinde yapılan ‘sanal otopsi’ tamamlandı. Sanal otopsinin yanı sıra sürdürülen genetik analizler ise ünlüfiravunun ensest ilişkinin meyvesi olduğunu, anne ve babasının kardeş olduğunu gösteriyor. Tutankomun’un kardeşlerinin de çocuk yaşta art arda ölmesinin nedenin de yine ‘akraba evliliği’ne bağlı hormonal bozukluklar olduğu tahmin ediliyor.

CİNAYET, KAZA, ENSEST



Kafatasında ve iskeletindeki bazı kırıklar nedeniyle Tutankamon’un cinayet veya çok sevdiği rivayet edilen araba yarışlarında geçirdiği bir kaza sonucu öldüğüne inanılıyordu.

Şimdi ise bilim insanları genç firavunun genetik rahatsızlık sonucu öldüğünü, vücudundaki kırıklardan sadece birinin (dizindekinin) ölümden önce oluştuğunu ve bastonla yürümesini gerektiren topallığı nedeniyle araba yarışlarına katılmasının imkansız olduğunu söylüyor. Tutankamon’un mezarında bulunan 130 kadar baston da bunu doğruluyor.
İtalya’da mumyalar ve buzadamlarla ilgili araştırmalar yapan enstitünün üyesi Albert Zink ise Tutankamon’un soylu ailesinin DNA’larını inceledi. Zink’in elde ettiği bilgilere göre Tutankamon, Mısır firavunu Akhenaton ve kızkardeşinin çocuğu. Ensest antik Mısır’da tabu sayılmıyordu ve akraba evliliklerinin yarattığı sağlık sorunları da o dönemde bilinmiyordu.
SOY AĞACINDA ERKEN SOLAN BİR DAL
Londra Imperial College’dan Hutan Ashrafian, Tutankamon’un ailesinin bazı üyelerinin hormonal bozukluklardan mustarip olduğunu söyledi. Ancak şunu vurguladı: “Ailenin ataları arasında ileri yaşlara kadar yaşayan pek çok kişi vardı. Ancak bu soy, erken ölmeye başladı ve her jenerasyonda daha da erken öldüler. “
Tutankamon’un ölümüyle ilgili yeni bulgular, BBC One’da “Tutankhamun: The Truth Uncovered” adlı belgeselde yayınlanacak. (DailyMail)





Burcu Esmersoy'dan yatak selfiesi!

Burcu Esmersoy'dan yatak selfiesi!

TV 8’deki Ver Fırına adlı yarışmayı sunacak olan Burcu Esmersoy’dan doğal poz.

Arda Türkmen ve Emel Başdoğan’ın jüri olacağı “Ver Fırına” yemek yarışması, Burcu Esmersoy’un sunuculuğunda başlıyor. Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafla programının reklamını yapan ve ‘Günaydın o zaman’ notunu düşen Esmersoy, uykudan uyanır uyanmaz paylaştığı bu fotoğrafla doğal güzelliğini de göstermiş.