30 Ağustos 2014 Cumartesi

Tarkan'ın günlük kazancı dudak uçuklattı!

Günlük kazancı dudak uçuklattı!



Tarkan, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda arka arkaya beş konser verecek.


Her gece 6 bin kişiye seslenecek olan Megastar, masraflar çıkınca cebine yaklaşık 800 bin lira koyacak!
 
İLK KONSER 3 EYLÜL'DE
Tarkan, klasikleşen Eylül ayı konserlerine 3 Eylül Çarşamba günü başlıyor! 3-4-5-7 ve 8 Eylül tarihlerinde arka arkaya hayranlarının karşısına çıkacak olan Megastar, bu etkinlikten büyük kazanç elde edecek.
 
İşte beş konserlik Tarkan ekonomisinin cirosu
 
TOPLAM 4 MİLYON LİRA
Tarkan, her konserinde yaklaşık 6 bin kişiye seslenip toplamda 30 bin bilet satacak. Her gece 1 milyon 140 bin lira hasılat elde edilecek. Bu hasılattan masraflar düşülünce yaklaşık 800 bin lira ona kalacak. Toplam kazancı 4 milyon lira olacak.  (Sabah)

Volkan Demirel'e 3 maçlık ceza şoku



Tahkim Kurulu, Melo'yu kastederek 'Bazı sokak köpekleri temizlensin' diyen Volkan Demirel'e verilen 3 maçlık cezayı onadı.
Volkan Demirel'e tahkim şoku
Süper Kupa maçı sonrasında Galatasaraylı Melo’yu kastederek, “Belediye sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş bana kalacak” diyen Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’e verilen 3 resmi maçtan men cezası Tahkim Kurulu tarafından onaylandı. Tecrübeli kaleci, sarı lacivertli takımın Karabükspor, Trabzonspor ve Gaziantepspor maçlarında forma giyemeyecek.
Bu durumda Fenerbahçe kalesini Mert Günok’un koruması bekleniyor.

'Aşk gençleştirir'



Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde sahneye çıkan Hande Yener, tatilcilere aşk tavsiyesinde bulunarak, "Aşk gençleştirir" dedi.

'Aşk gençleştirir'

Hande Yener Bodrum Pasha Club’ta sahne aldı. ’Bodrum’ adlı şarkısıyla konserine başlayan Hande Yener Ya ya ya, Acele etme, Alt dudak, Hava alanı adlı şarkılarının da aralarında yer aldığı, eski ve yeni albümünden parçalara yer verdi. 
 
Yener, şarkı aralarında aşkla ilgili konuşarak "Aşk iyidir. Aşk gençleştirir. Tavsiye ediyorum" dedi. Dj Cihat Uğurel’in eşlik ettiği Yener, sahne kıyafeti ve kuş tüyünden tacının yanı sıra diğer takılarıyla dikkat çekti. Kendi dansçılarıyla sahneye çıkan Yener, sahne performansıyla tatilcilerden beğeni topladı. Şarkılara eşlik eden tatilciler dans edip doyasıya eğlendi. 

Miley Cyrus yine çıplak



Çılgın tavırlarıyla kendinden söz ettirmeyi başaran dünyaca ünlü şarkıcı Miley Cyrus, V Magazine'in sonbahar sayısı için çıplak poz verdi.
Miley Cyrus yine soyundu
"İsyan" özel sayısı için objektif karşısına geçen Cyrus'un fotoğraflarını ünlü modacı Karl Lagerfeld çekti. Çekimin styling'ini de Carlyne Cerf De Dudzeele üstlendi. Çıplak bir şekilde hayvan derisinden yapılmış ürünlerin üzerinde uzanan Cyrus, derginin kapağını da süsledi. Bu defa üzerinde mavi, tüylü bir mayoyla... 21 yaşındaki şarkıcı, V Magazine için geçen yıl da poz vermişti.
İşte pembe saçları, siyah iç çamaşırıyla verdiği o pozların devamı...


Brad ve Angelina düğünden sonra ilk kez görüntülendi



Geçen hafta dokuz yıllık sevgilisi Brad Pitt ile sessiz sedasız evlenen Angelina Jolie düğünden sonra ilk kez görüntülendi. 
Düğünden sonra ilk kez görüntülendi
39 yaşındaki Jolie, yeni filminin hazırlıklarını sürdürdüğü Malta'da bir tekneye binerken objektiflere takıldı. Yine sık sık yaptığı gibi tepeden tırnağa siyahlara bürünen Jolie, büyük şapkasını ve güneş gözlüklerini de hiç çıkarmadı. Serinlemek için meyve suyu içen Angelina Jolie'nin sol elinin yüzük parmağındaki alyans da fotoğrafçıların dikkatinden kaçmadı. Angelina Jolie'nin evlilik yüzüğü çiftin yakın arkadaşı da olan Robert Procop'un tasarımı. Hatta yüzüğün tasarımında Pitt'in de katkısı var. Jolie'nin iri elmas taşlı yüzüğü siyah giysileriyle kontrast oluşturarak güneş ışıklarını yansıtıp uzaktaki paparazzilerin bile gözünü aldı. Angelina Jolie'nin yüzüğünün değeri ise 250 Bin dolar. Jolie ile çiçeği burnundaki kocası 50 yaşındaki Brad Pitt, tanışıp setinde aşık oldukları Bay ve Bayan Smith'ten tam 10 yıl sonra ilk kez bu projede birlikte kamera karşısına geçecekler. 

Levent Kırca'ya BKM'li gelin

Levent Kırca'ya BKM'li gelin


Levent Kırca’nın yönetmen oğlu Oğulcan, uzun yıllardır birlikte olduğu BKM Mutfak oyuncusu Ayça Erturan ile nikah masasına oturmaya hazırlanıyor.

Çift, önümüzdeki günlerde sade bir törenle evlenecek.

Hindistan'da 7 yaşındaki kızı diri diri gömdüler!

7 yaşındaki kızı diri diri gömdüler!


Hindistan'da diri diri toprağa gömülerek ölüme terk edilen kız çocuğu çevredekilerin fark etmesi üzerine kurtarıldı.

Hindistan’ın Sitapur eyaletine bağlı Semri Gaura köyünde, 7 yaşındaki kız çocuğu diri diri toprağa gömülerek ölüme terk edildi. Küçük kız yakınlardan geçen ve ağlama sesleri duyan bir çiftçi tarafından kurtarıldı.
India Times’ın haberine göre, adının Tanu olduğu belirlenen kız, tarlasından evine dönen Alok Kumar adlı köylü tarafından bulundu.
Kumar duyduğu ağlama seslerinin toprak altından geldiğini anlayınca toprağı kazarak küçük kızı çıkardı.
Bilincini kaybetmiş halde hastaneye kaldırılan Tanu adlı kız çocuğunun boğazındaki izlerden yola çıkan polis, çocuğun önce boğulmaya çalışıldığını tespit etti.
 Küçük çocuğun dayısı ve teyzesi tarafından toprağa gömüldüğü belirlenirken, annesinin de 20 Ağustos’tan beri kayıp olduğu ortaya çıktı. (DHA)

Sekse evet demenin 27 nedeni

Sekse evet demenin 27 nedeni

İşte araştırmalara göre kadınların sekse 'evet' deme nedenleri...
Bir kadının neye göre baştan çıktığını erkekler tam anlayabilmiş değil. Baştan çıkmada öylesine karmaşık işlemler gerçekleşiyor ki, bunu psikologlar da izah edemiyor. Seksologlar, kafa kafaya verip araştırmışlar. İşte kadınların "Neden baştan çıkıyorsunuz?" sorusuna verdikleri ilginç yanıtlar...
Kadınların neye göre baştan çıktıklarını anlamak, verdikleri cevaplara bakınca daha da karmaşık bir hal alıyor. Mesela kimi, erkeğin zekasını beğendiği için baştan çıkıyor, kimi esprili olduğundan. Kimi için de bir film seyretmek bile yeterli olabiliyor...
Şu cevaplara bakınca durumun ne kadar karışık olduğu da ortaya çıkıyor:
1) Aşk ve ilgiden. "Bana gülümsediğinde içim ısınıyor."
2) Atmosferin erotik oluşundan.
3) Sırf meraktan.
4) Canım seks istiyordu.
5) Bir filmdeki erotizminden etkilendim.
6) Esprisi olduğu için.
7) Onu arzuladığım için.
8) Sesi çok seksi olduğu için.
9) Yakınlık ve şefkat özlemi çektiğim için.
10) Sevdiğimi göstermek için.
11) Çok zeki olduğu için.
12) Görevim olduğu için...
Karşısındaki erkeğe acıdığı için birlikte olanlar mı istersiniz, kocasının çapkınlığını cezasız bırakmamak için başka erkekle beraber olanlar mı istersiniz.
Hepsi mevcut cevaplar arasında:
1) Onu kendime daha fazla bağlayabilmek için.
2) Çok güzel olduğumu söylediği için.
3) Kendimi yalnız ve terkedilmiş hissettiğim için.
4) Kendime olan güvenimi artırmak için.
5) Ona acıdığım için.
6) Kocam beni aldattığı için intikam almak istedim.
7) Onun üzerinde güç ve söz sahibi olabilmek için.
8) Sarhoş olduğum için.
9) Kariyer yapmamda bana yardımcı olsun diye.
10) Aylardır seks yapmadığım için.
11) Sonsuz parası olduğu için.
12) Olaylar öyle geliştiği için.
13) Ortam öyle gerektirdi
14) O anın romantizminden.
15) Seks sağlık verir.
kaynak:medyafaresi

Ünlü oyuncunun yardım çığlığı

Ünlü oyuncunun yardım çığlığı

Bir İstanbul Masalı, Yalan Dünya, Salkım Hanım'ın Taneleri gibi projelerde yer alan oyuncu Funda Şirinkal, şu sıralar zor günler geçiriyor.


Eşi Rene Cannao tarafından geçtiğimiz aylarda terk edilen Şirinkal, çocuğuyla gittiği Malta'da alıkonuldu. Boşanmak üzere olduğu eşinin 1 yaşındaki oğlu Leonardo Deniz Cannao Malta'dan çıkışına yasak koydurduğunu belirten Şirinkal, oğlunu bırakamayacağı için Malta'da bekliyor. 18 Eylül'de Malta'da görülecek davayı bekleyen oyuncu Funda Şirinkal zor zamanlar geçiriyor.

Ünlü oyuncu Twitter'dan böyle yardım istedi:Arkadaşlar günaydın. Çok kötü durumdayım. Bebeği Malta'ya babasını görmeye getirdim. Babası pasaportunu çaldı ve bebeği yurt dışına çıkamaz diye mahkeme açmış. Tamamen planlanan bir oyunun içine düştüm. Malta'dan 2 Eylül'de bebeğin doğum gününde beraber döneriz umuduyla geldiğim yerde hapis kaldık. Mahkeme 18 Eylül'de. Çok çok zor durumdayız. Yardım edin lütfen.

Tolga Karel boşanıyor



Olaylı ilişkileriyle gündemden düşmeyen Tolga Karel ve Günay Müsayeva boşanmaya karar verdi. Çiftin 2 yaşında bir oğulları bulunuyor.

Survivor uğurlu gelmedi... Boşanıyorlar











İki yıl önce dünyaya gelen oğullarına Cihangir Can adını veren çift, şiddetli geçimsizlik nedeniyle yollarını ayırıyor.
 
EVİNİ ŞATIŞA ÇIKARTTI
Karel, bu nedenle Beylerbeyi’ndeki 225 metrekarelik, özel dekorasyonlu 3 katlı müstakil evini 1 milyon 240 bin TL’ye satışa çıkardı. Satış işlemleriyle Karel’in avukatı Melek Taşdemir ilgileniyor.
 

İKİ EV ALACAK
Karel’in evini bir an önce satıp eşine ve kendisine uygun fiyata 2 ev almayı planladığı öğrenildi. Uzun süredir ayrılacakları konuşulan çift, geçen günlerde bir kafede saatlerce oturmuş ancak çok az sohbet etmişti.
 
Günay Müsayeva,bu sezen 'Reaksiyon' dizisinde rol alıyor.

Başak Sayan Amerika'da evlendi

Başak Sayan, iki ay önce Bodrum Havalimanı’nda tanıştığı ekonomist Murat Vardal’la Amerika’da evlendi.
Ünlü oyuncu Amerika'da evlendi!
Resim yazısı ekle
Hürriyet'ten Büşra Bozok Aytek'in haberine göre;Başak Sayan ile geçen haziranda hava alanında tanıştığı Murat Vardal, 15 Ağustos’ta Washington’da evlendi. Nikahı Türkiye’nin Washington Konsolosluğu’nda kıyılan çift, önümüzdeki ay Türkiye’ye dönecek, yakınları için İstanbul’da da sade bir kutlama organize edecek. 
Çok mutluyum
Dünya Bankası’nda çalışan eşiyle balayı için Miami’de bulunan Sayan, şunları söyledi: “Murat son dakikada uçağını değiştirmiş, ben de bir çekim iptal olduğu için oradaydım. Kader... Sonra onu görmek için Amerika’ya geldim, iki aydır buradayım. Çok mutluyum.”

Alman çiftin katil zanlısı yakalandı



Antalya'nın Alanya İlçesi'nde geçen 21 Ağustos'ta Alman 65 yaşındaki Peter Horvart ile eşi 50 yaşındaki Kertsin Horvart'ın öldürülmesi olayı ile ilgili aranan 37 yaşındaki Tarkan Cengiz, memleketi Zonguldak'ta yakalandı.

Alman çiftin katil zanlısı yakalandı
Tatil için geldikleri Alanya'da 10 katlı apartmanda kiraladıkları dairelerinde el ve ayaklarından koli bantı ile bağlanıp başlarına sert bir cisimle vurularak öldürülen Horvart çifti cinayetiyle ilgili Tarkan Cengiz ve M.Ç. hakkında Alanya Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı.
Tarkan Cengiz ve M.Ç.'nin eşgal ve kimlik bilgileri tüm illerdeki güvenlik birimlerine bildirildi. Zonguldak polisi, Zonguldaklı olan Tarkan Cengiz'in kente geldiğini belirledi. Tarkan Cengiz, bugün başka bir olay nedeniyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne imza vermek için gittiği sırada pusu kuran polisler tarafından yakalandı.
Tarkan Cengiz, adliye binasında İnfaz Büro Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından polis otosuna bindirilerek Alanya'ya götürüldü. Tarkan Cengiz, gazetecilerin, "Cinayeti neden işlediniz?" şeklindeki sorusuna, "Ne diyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.
Alanya'da yaşayan ve Zonguldak'ta yakınlarını ziyarete geldiği belirtilen Tarkan Cengiz'in, 2003'te Zonguldak'ta da bir cinayet olayına karıştığı öğrenildi.(kaynak:medyafaresi)

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun


Tarihi şan ve şerefle dolu olan yüce Milletimizin, Dünya Milletler tarihine eşine ender rastlanan bir zafer olarak yazılan 30 Ağustos 1922 tarihli Türk Kurtuluş destanının yıl dönümünü kutlarız.
Başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız ve milletimizin varlığı ve bağımsızlığı uğrunda canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anar, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız.

29 Ağustos 2014 Cuma

iPhone 6, 9 Eylül'de tanıtılıyor

Apple'ın iPhone 6'yı 9 Eylül tarihinde tanıtacağı kesinleşti. 9 Eylül'de gerçekleştireceği dev etkinlik için Apple 9 Eylül tarihli davetiyelerini dağıtmaya başladı.

iPhone 6, 9 Eylül'de tanıtılıyor




Apple her yıl olduğu gibi yine adını gizli tuttuğu dev etkinliğinin davetiyelerini dağıtmaya başladı. 9 Eylül tarihini işaret eden davetiyeler de gösteriyor ki Apple'ın iPhone 6'yı tanıtmasına artık sadece günler kaldı.

Medya etkinliği olarak adlandırılan buluşma, 9 Eylül günü TSİ 20.00'da Cupertino’da gerçekleşecek. Etkinlik yeri ise De Anza Yüksekokulu’nun kampüsünde yer alan Flint Center for the Performing Arts. Apple’ın basın mensuplarına gönderdiği davetiylerde etkinliğin yeri, tarihi ve saati dışında herhangi bir ayrıntıya yer verilmiyor.

Önceki etkinliklerde davetiyelere küçük ipuçları yerleştiren Apple, bu defa ser verip sır vermeyeceğini de sloganıyla belli etmiş. “Keşke daha fazlasını söyleyebilseydik.” cümlesini davetiyelere yerleştiren Cupertinolu şirketin iWatch ve yeni iPod modellerini de etkinlikte tanıtabileceği söyleniyor. Bakalım Apple nasıl sürprizlerle karşımıza çıkacak?
İŞTE O DAVETİYE


KAÇ TANE iPHONE 6 GELİYOR

Bugüne dek ortaya atılan iddiaların hemen hepsi Apple'ın tek bir iPhone'la yetinmeyeceğini gösteriyor. İki farklı iPhone 6 ile karşılaşmamız oldukça yüksek bir ihtimal. Bu iPhone'ların en büyük farkı ise ekran boyutları olacak. Donanım özellikleri bakımından ise büyük bir fark barındırmayacaklar.

iPHONE 6'NIN EKRAN BOYUTU VE EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ

İki farklı iPhone 6'la karşılaşacağımızı az önce söyledik. Bu iPhone'lardan biri 4.7 inç'lik bir ekrana, diğer model ise 5.5 inç genişliğinde bir ekrana sahip olacak. Yani Apple tarihinde ilk kez oldukça geniş bir iPhone ile karşımıza çıkacak. 5.5 inç'lik dev ekranlı iPhone 6'nın 828x1136 piksel ekran çözünürlüğünde olacağı düşünülüyor.

iPHONE 6 MI iPHONE AIR Mİ iPHONE 6L Mİ?

Bu kez yeni iPhone'un ismi konusunda bile ortak bir kanı yok. Kimi kaynaklar zincirleme olarak iPhone 6 ismiyle yeni telefonun tanıtılacağını, kimi kaynaklar ise iPad Air'de olduğu gibi yeni telefonun isminin iPhone Air olacağını öne sürüyor. Hatta iPhone 6L ismini ortaya atanlar dahi var. Ancak şu bir gerçek ki Apple'ın kullanması en muhtemel isim iPhone 6 olacak.



iPHONE 6'NIN TASARIMI NASIL OLUR?

Apple, ürünlerinin farklılığını çoğu zaman tasarımıyla ortaya koyar. Bu anlamda iPhone 6'nın tasarımı üzerinde sayısız iddia var. İnternete sızan ve pek çok habere konu olan iPhone 6'ların gerçekte bu fotoğraflardan hangisine denk geldiğini bilebilmek ise şu an için imkansız. Ancak şu bir gerçek ki IPhone 5 ve iPhone 5S'ye kıyasla yeni iPhone'da kayda değer bir tasarım değişikliği olacağını bekliyoruz.

iPHONE 6'NIN ŞARJ ÖMRÜ

Şarj ömrü konusunda iPhone 6, mevcut iPhone'lara kıyasla daha iyi bir sonuç sunmayacak. Şarj ömrü daha uzun bir iPhone hayal ediyorsanız, daha en başından hayallerinizi yıkmak durumunda kaldığımız için affınıza sığınıyoruz. Çünkü Apple'ın yeni bir batarya teknolojisini telefonunda kullanması beklenmediği gibi iPhone 6'lardaki donanım parçalarının ciddi anlamda daha az elektrik tüketeceğini söylemek de hayalcilik olur.

iPHONE 6'NIN FİYATI NE OLUR?

Hiç şüpheniz olmasın; iPhone 6 Türkiye'ye geldiğinde yine ilk olarak 3 bin TL fiyatlarını zorlayacaktır. Daha sonra operatörlerin iPhone 6'ları sunmasıyla birlikte fiyatlar biraz düşse de yine 2 bin 500 TL'den aşağı bir iPhone 6 hayal etmeyin.

UCUZ BİR iPHONE 6 MODELİ GELİR Mİ? iPHONE 6C GİBİ?

Mümkün görünmüyor. Apple'ın iPhone 5C satışlarından pek memnun kalmadığı ve yeni jenerasyonda plastik materyali kullanan bir iPhone kullanmayacağı düşünülüyor.



iPHONE 6 SATIŞA SUNULDUĞUNDA iPHONE 5S'LER UCUZLAR MI?

Bir yeni telefonun gelişi pek çok zaman önceki model telefonların fiyatlarını aşağı çeker. Ancak iş Apple'ın iPhone'larına geldiğinde bu sistem farklı işler. iPhone 6'lar satışa sunulduğunda iPhone 5S'lerin fiyatlarında düşüş beklemeyin. İkinci ele düşen iPhone 5S'lerin sayısında ciddi bir artış yaşanması ise kullanıcıları ikinci el iPhone 5S'lere yönlendirecektir.

iPHONE 6 İLE iOS 8 BİRLİKTE Mİ SUNULACAK?

Kesinlikle... iPhone 6, iOS 8 yüklü olarak kullanıcılara sunulacak. iPhone 6'nın tanıtılacağı gün iOS 8 de tüm iPhone ve iPad kullanıcılarına sunulmuş olacak.

YA iPHONE 6'NIN KAMERASI? BÜYÜK BİR GELİŞME OLACAK MI?

iPhone 6'nın kamerası konusunda ortak bir görüş yok; ancak cihazda 12 megapiksel dahili kamera kullanılacağı ve gece çekimlerinde daha başarılı sonuçlar elde edeceği düşünülüyor.

iPHONE 6'DA GÖZ TARAMA TEKNOLOJİSİ OLACAK MI?

Uçuk bir iddia denebilir. Apple'ın iPhone 6'da iPhone 5S'lerde kullanılan parmak izi tarama teknolojisine yer vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak göz tarama teknolojisini bu telefonlarda göremeyeceğiz. Belki iPhone 6S veya iPhone 7'lerde bu mümkün olabilir.

iPHONE 6 VE iWATCH BERABER Mİ TANITILACAK

iWatch'un iPhone 6 ile birlikte tanıtılma ihtimali oldukça yüksek. Ancak bunu da yine 9 Eylül tarihi geldiğinde öğreneceğiz.







Kim Kardashian kilo vermeye kararlı

Kaldığı yerden devam...

ABD'li televizyon yıldızı Kim Kardashian, spora giderken makyajsız görüntülendi.

ABD'nin haftalık magazin dergisi E!, Kardashian'ın karbonhidrat almayı azalttığını belirterek 2 haftada 4 kilo verdiğine dikkat çekti.Neredeyse hiç bir zaman makyajsız görüntülenmeyen Kim Kardashian, yuvarlak vücut hatlarıyla yine göz doldurdu.
Spordan önce arkadaşlarıyla sohbet eden televizyon yıldızının, kilo vermek konusunda oldukça kararlı olduğu biliniyor.
photo
photo
photo
photo
photo

Miley Cyrus'u öldürdüler'

Son bir haftadır hem özel yaşamıyla hem de sahne şovlarıyla gündemden düşmeyen genç şarkıcı Miley Cyrus'ın hayranlarının yürekleri ağzındaydı. Bunun nedeni de genç şarkıcı hakkında çıkan "Los Auyungeles'taki evinde ölü bulundu. Ölüm nedeni de aşırı dozda uy*şturucu" söylentileriydi. Haber ilk olarak Facebook'ta duyuldu. "Şok! Şarkıcı Miley Cyrus bu öğleden sonra Los Angeles'taki evinde aşırı dozda uy*şturucu nedeniyle ölü bulundu" başlığı ve spotuyla verilen haberin devamını okumak isteyenler ise sosyal medya hilebazlarının tuzağına düştü.
photo
Facebook sayfalarında bu haberi gören Cyrus'ın milyonlarca hayranı ayrıntıları öğrenmek için habere tıkladıklarında karşılarına bir başka sayfa açıldı. Bu yeni açılan sayfayı beğenmeden haberin devamını okumak da mümkün değildi. Karşılarında açılan yeni sayfaya 'tıklayan' Cyrus hayranları sosyal medya dolandırıcılarının kasasına biraz daha para girmesine sebep oldu. Ancak genç şarkıcının yaşam tarzını bilen birçok hayranı bu tuzağa düştü. Dedikoduların arkası gelmek bilmedi.
photo
Sonunda Miley Cyrus geçtiğimiz günlerde düzenlenen MTV Ödülleri gecesine her zaman çılgın haliyle katıldı da hayranları da onun hala hayatta olduğuna inandı.

Çıplak Ceset

ÇIPLAK CESET



Eski kaptan pilot, nevzuhur özel dedektif Remzi Ünal ilk macerasıyla karşınızda...

Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan ve kayıplara karışan yeğenini bulması için bir kumaş tüccarı tarafından tutulan Dedektif Remzi Ünal için işler daha en başından sarpa sarmıştır. Bir işi aldıktan sonra pişman olmak belki onun karakterine pek uygun değildir ama içten içe karanlık bir alışverişte piyon olarak kullanıldığını düşünmektedir. Zaten ne tüccar tüccara benzemektedir ne de yeğen Boğaziçili bir öğrenciye. Ancak ne olursa olsun onun adı Remzi Ünal’dır ve aldığı her işi muhakkak bitireceğinden kimsenin şüphesi yoktur.
Karşısında şimdi uyuşturucu baronları vardır, fuhuş sektörünün en rezil aracıları ve hatta porno dünyasının en dejenere yapımcıları... Fakat o gerçeğe ulaşmanın tek yolunun hiçbir şeyden korkmamak olduğunu kendine şiar edinmiştir. Ve bir gece, yıldızların bile dünyaya küstüğü zifiri bir gece, bir ölüm kalım savaşı başlar, galibinin ise elde edebileceği tek şey çıplak “gerçek”tir.
Polisiye edebiyatın en büyük isimlerinden Celil Oker, Dedektif Remzi Ünal karakteriyle ilk kez tanıştığımız Çıplak Ceset’te dehasını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bakımlı bir cilt için yapılması gerekenler

Cilt sağlığını korumak ve erken yaşlanmayı önlemek için 20 yaş üstü her kadının cilt bakımını ihmal etmemesi gerekiyor. Peki cilt bakımı nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir?



Cildimizin canlılığı, parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir. Dolayısıyla 20'li yaşlardan itibaren her kadının temizlik, bakım ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırması çok faydalıdır.
Sağlıklı bir cilt bakımı yaklaşık iki saat sürer ve bu süre içinde sıra ile süt ve tonik ile temizleme, peeling, ozon artı buhar, serum ve ampul emilimi yüz masajı, maske, yüksek frekans ve kremleme işlemi uygulanır. Bu uygulamalar ile cilt temizlenir, tıkalı gözenekler açılır, kan dolaşımı hızlandırılır, cilt ölü hücre ve siyah noktalardan arındırılır. Nem depo edici ve hücre yenileyici işlemlerle taptaze canlı bir görünüm ortaya çıkar.

Bakımlı bir cilde sahip olmak için yapılması gerekenler

- Özellikle yaz aylarında kozmetik kullanımı azaltılmalı.
- Günde 2 litre su içilmelidir.
- Düzenli cilt bakımı yaptırılmalıdır.
- Sigara içmekten kaçınılmalıdır.
- Aşırı güneşlenilmemelidir.
- Makyaj çıkarmadan yatılmamalıdır.
- Cilt aksatılmadan her gün nemlendirilmelidir.
- Her hafta bir peeling yapılmalıdır.
- 15 günde bir maske uygulanmalıdır.
- Sivilce ve siyah noktalar bilinçsizce sıkılmamalıdır.
- Cilt tipine uygun bir güneş koruyucu kullanılmalıdır.
- Yüz, ölü hücrelerden temizlerken sert hareketlerden ve zorlamalardan kaçınılmalıdır.
Ölü hücreler cilt yüzeyindedir ve hafif bir sürtme hareketiyle kolayca dökülür. Aksi takdirde henüz dökülmeye hazır olmayan hücrelerin de zorlanmasına ve netice olarak kılcal damarların yüzeye çıkmasına, koruyucu yağların yok edilmesine ve cildinizin tahriş olmasına sebep olabilir.

Turşu bidonunda bonzai ele geçirildi

Konya'da turşu bidonlarında 29 kilogram esrar ile 9 gram bonzai bulundu. 



Konya'da turşu bidonlarında 29 kilogram esrar ile 9 gram bonzai bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, bir evde sokak satıcılarına dağıtılması planlanan uyuşturucu olduğu bilgisine ulaştı.

Bosna Hersek Mahallesi'ndeki evde turşu bidonlarında 29 kilogram esrar, 9 gram bonzai ele geçirildi. Olayla ilgili iki kişinin arandığı öğrenildi. (kaynak:AA)

Caretta carretta için nöbet tutuluyor

Akdeniz'de caretta carettaların önemli yuvalama alanlarından Belek'te yavru kaplumbağaların maviliklere uzanan yaşam yolculuğu sürüyor.


Nesli tükenme riskiyle karşı karşıya olan caretta carettaların mayıs ayında başlayan yumurtlama dönemi ve yumurtadan çıkan yavruların denizle buluşma süreci devam ediyor.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) Başkanı Ali Fuat Canbolat başkanlığında hazırlanan Deniz Kaplumbağalarını İzleme ve Koruma Projesi ile Belek'teki yumurtlama sahaları korunuyor. Projeye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAP) de destek veriyor.

Proje kapsamında Hacettepe ve Akdeniz Üniversitesinden gelen gönüllü öğrenciler, her yıl mayıs ayının ortalarından eylül ortasına kadar Belek'teki caretta carettaların yuvadan çıkma serüvenine şahitlik yapıyor.

Ergenlik dönemine ulaşan ve yumurtlama aşamasına gelen deniz kaplumbağalarının, gece yarısı denizden çıkıp, güvenli buldukları kumsalda yumurtlamasına bekçilik yapan gönüllüler, caretta carettalar yumurtalarını bırakıp, tekrar denize dönünce yumurtaların etrafında işaretleme ve kafesleme yapıyor. Tüm bu çalışmalara rağmen köpek ve tilkilerin saldırılarına uğrayan yumurtalar, alanda sabahlayan ekip tarafından toplanıyor.

Ekipler, 45 ve 75 gün arasında değişen kuluçka sonrası yumurtaları kontrol ederek, yavruların güvenli şekilde denizle buluşmasını sağlıyor.

"Bin yumurtada bir ya da ikisi ergen olabiliyor"

Caretta carettaların üreme serüvenini AA muhabirine anlatan proje asistanı Kerem Yekta Atatunç, yaklaşık 4 aylık çalışmanın ardından Akdeniz kıyısının en büyük yuvalama alanına sahip Belek'te yaklaşık bin 900 yuvada 150 bin civarında yumurta tespit edildiğini söyledi.

Geçen yıllara göre Belek'teki yuva sayında artış olduğuna değinen Atatunç, yuvalama alanlarında son yıllarda daralma yaşandığını ifade etti. Nesli tükenmekte olan canlılar için doğal ortamların korunması gerektiğine işaret eden Atatunç, şöyle konuştu:

"Yumurtlama döneminde tilki ve köpeklerin saldırısına uğrayan ve yaklaşık 60 günlük kuluçka sonrası denizle buluşan yavru deniz kaplumbağaları, burada da martılarla mücadele ediyor. İstatistiklere göre bin yumurtadan sadece bir ya da ikisi ergen dönemine ulaşabiliyor,"

"Denizin prenseslerinin bekçiliğini yapıyoruz"

Atatunç, caretta carettaların kumsalda yaklaşık 50-60 santimetre derinlikte arka ayaklarını bir palet gibi kullanarak yuva kazdıklarını ve yumurtalarını bıraktıklarını anlattı.

Yumuşak kabuklu ve bir pinpon topu büyüklüğündeki yumurta sayısının 50 ile 150 arasında değiştiğini kaydeden Atatunç, güneş doğmadan denize ulaşamayan yavruların öldüğüne dikkati çekti.

Atatunç, tilkiler, köpekler, çakallar, kuşlar, yengeçler kadar, yuvaların üzerinden geçen taşıtlar ve plaja kurulan deniz şemsiyelerin de kaplumbağaların üremesini olumsuz etkilediğini aktardı.

Caretta carettaların cinsiyetinde sıcaklığın etkin rol oynadığını ifade eden Atatunç, yüksek sıcaklıkta yavruların dişi, düşük sıcaklıkta ise erkek olduklarını belirtti. Erkek caretta carettaların denizden çıkmadıklarını, sadece dişi deniz kaplumbağalarının yumurtlamak için sahile geldiklerini anlatan Atatunç, "Bu nedenle biz denizin prenseslerinin bekçiliğini yapıyoruz, onların üreme aşamalarını güvenli bir ortamda gerçekleştirmelerini sağlıyoruz" diye konuştu.

3 yıldır caretta carettaların koruyuculuğunu yapan öğrencilerden Fatih Polat da kaplumbağayı ilk gördüğünde korktuğunu ancak eline aldıktan sonra güzelliğini görüp, korunması gerektiğini hissettiğini söyledi.

Deniz kaplumbağası sayısı artsın diye mücadele ettiğini anlatan Polat, "Gözümüz gibi baktığımız güzelim canlıları, bazen ya köpeklere, tilkilere ya da martılara kaptırıyoruz. Bu nedenle üzüntü duyuyoruz dedi.(kaynak:AA)



Hamile taklidi yapan Panda



Çin’de bir panda daha fazla ve daha güzel yemek yiyebilmek için hamile taklidi yaptı. Pandanın hamile olmadığı muayenede ortaya çıktı.



Çin’in Siçuan eyaletindeki Çengdu Panda Besleme ve Araştırma Merkezi’nde Ai Hin isimli bir panda hamile olduğuna dair işaretler vermeye başladı. İştahını kaybeden, daha az hareket eden, hormonal değişiklik gözlenen Ai Hin’in bir ay sonra hamile olmadığı, daha fazla yemek alabilmek için bu yola başvurduğu anlaşıldı. 

Hürriyet’te yer alan habere göre, Ai Hin’in hamile olduğu haberi büyük sevinç yaratmıştı. Pandanın gebelik dönemi ve doğumu canlı olarak yayınlanacaktı.

Fethiye'de kaybolan televizyoncunun cesedi bulundu

Fethiye’de belgesel çekimi için gelen Alman ARD televizyonu çalışanı 58 yaşındaki Bernd Girrbach'ın bu sabah cesedi bulundu.



Muğla'nın Fethiye ilçesine belgesel çekimi için gelen Alman ARD televizyonu çalışanı 58 yaşındaki Bernd Girrbach'den  Salı günü çıktığı yürüyüşten sonra haber alınamadı. Cep telefonuyla Fethiye’deki eşi Elke Girrbach’i arayarak yardım isteyen Girrbach’ın bugün saat 09.00 sıralarında Kabak Koyu’nda cesedine ulaşıldı. 
Ergün Tos’un Doğan Haber Ajansı’nda yer alan haberine göre, Alman belgeselcinin cesedinin bulunduğu yerden alınması için çalışma başlatıldı. (kaynak:T24)

Dünyanın en küçük kitabı İzmir'de

EGE Üniversitesi (EÜ) Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi'nde dünyanın en küçük kitabı ve en hafif kağıdı görenlerin ilgisini çekiyor.

EÜ Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi, dünya kültür tarihinin son 2000 yılının vazgeçilmez demirbaşları kağıt ve kitabın uzun soluklu yolculuğunu farklı kültürlerden örnekleri ziyaretçilere sunmaya devam ediyor. Türkiye'nin ilk Kağıt ve Kitap Müzesi niteliğini taşıyan ve koordinatörlüğünü Uzman Nedim Sönmez'in üstlendiği müze, eski Levanten yapısı olan Ballian Köşkü'nde iki yıl önce ziyaretçilere kapılarını açtı. Sönmez, müzede 700'e aşkın eserleri sergilediklerini söyledi, birçok eserin dünyanın dört bir yanındaki sanatçıların bağışlarıyla geldiğini açıkladı. 

Josua Reichters 32 sayfalık Japon ipek kağıdına basılmış ve elle deriye ciltlenmiş "Bilder-ABC" (Resimli Alfabe Kitabı) dünyanın en küçük kitabı ünvanını alarak bu müzede yerini alıyor. Kaset içindeki bu kitabın ağırlığı 5 miligram. Boyutları 2.4 x 2.9 mm parmakla tutulmayacak kadar küçük olan eser minyatür kitaplar bölümünde sergileniyor. Metrekaresi iki gram ağırlığında olan dünyanın en hafif kağıdı da bu müzede yer alıyor.

ÜNLÜ SANATÇILARIN ORİJİNAL ESERLERİ BULUNUYOR
Pablo Picasso, Marc Chagall, Joan Miro, Salvador Dali, Wassily Kandisky, Henri Matisse ve Andy Warhol gibi ünlü sanatçıların eserleri müzenin 'Kitaptaki Ustalar Bölümü'nde orijinal haliyle bulunuyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasına bakarak stilize etmesiyle tanınan ünlü isim Ethem Çalışkan'ın bazı çalışmaları da müzede yer alıyor. 32 ülkeden 42 kağıt sanatçısının oluşturduğu 'One World' adlı dünya haritası müzenin en ilgi çeken eserlerden biri.

İki kattan oluşan müzenin giriş katı beyaz haliyle 'kağıdı' temsil ederken, ikinci katı ise siyah tasarımı ile 'kitabı' temsil ediyor. Müzenin giriş katında 2 bin yıldır insan için önemli olan kağıdın tarihi, renkli kağıtlar, eserler ve modern çalışmalar yer alıyor. İkinci katında ise kitap ve kitap baskı teknikleriyle ilgili eserler yer buluyor. Ayrıca müze sahip olduğu bir sanat galerisinin yanı sıra kağıt ve ebru gibi yaratıcı sanat atölyelerine de bünyesinde yer veriyor.

Her kesim ve yaşa hitap eden müze İzmir'de Ege Üniversitesi'nde pazar ve pazartesi günleri hariç, 09.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.
(kaynak:DHA)

Kayseri yeraltı şehrine ilgi büyük

KAYSERİ'nin Melikgazi İlçesi Ağırnas Mahallesi’ndeki Roma Dönemi'nden kalma 3 yeraltı şehri yoğun ilgi görüyor.




Kayseri şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta, 2002 yılında tesadüf eseri bulunan ve yapılan çalışmalarla restore edilen yeraltı şehirleri büyük ilgi görüyor. En az 3 bin yıl öncesine uzanan tarihiyle Ağırnas Mahallesi’nde bulunan yer altı şehirleri, düzenlenen turlarla her gün yüzlerce kişiyi ağırlıyor. Yeraltı şehirleri eşsiz güzelliğiyle sadece turistlere değil, araştırma yapan akademisyenlere de ev sahipliği yapıyor. Bu inceleme çalışmalarından birini yapan Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Uludağ, yeraltı şehirleriyle ilgili şunları söyledi:

"Burası yeraltı şehirleri bakımından zengin bir bölge. Bunu sağlayan en önemli faktör buranın jeolojik yapısı. Volkanik bir arazinin olması. Dünyanın birçok yerinde volkanik sahalar, peribacası var. Ama böyle yer altı şehirleri yok. Çünkü burası Hıristiyanlığın ilk dönemlerinden kalma. Roma İmparatorluğu'nun bilindiği gibi Hıristiyanlığa karşı ve çok büyük bir baskı var. Ölümüne bir baskı var. Roma yok etmek istiyor ve bunlar gizli şehirler kurarak, bu baskılardan kurtulmayı sağlıyor. Ağırnas’da yeraltı şehrini gezmek isteyenlere uzman bir rehber eşlik ediyor."(kaynak:DHA)

























Jennifer Lopez; 'önüme gelenle yatmıyorum'

Jennifer Lopez'den aşk itirafı

ABD'li talk şov programcısı Chelsea Handler'ın programına katılan Jennifer Lopez aşk hayatındaki tercihleri hakkında konuştu. 45 yaşındaki şarkıcı 'Önüme gelenle yatmıyorum, gerçek bir ilişki yaşamaktan hoşlanıyorum' dedi.

Kısa bir süre önce 27 yaşındaki sevgilisi Casper Smart'tan ayrılan Lopez, ilişkilerinde planlı davranmadığından da bahsetti.

OLAYLARI AKIŞINA BIRAKIYORUM

Lopez 'Oturup nasıl bir ilişki yaşayacağımı planlamıyorum. Olayları akışına bırakıyorum. Belki de planlamalıyım' dedi.

İngiliz basınından Daily Mail'in haberine göre iki çocuk annesi güzel şarkıcı, geçtiğimiz günlerde eski sevgilisi Casper Smart ile birlikte görüntülendi ve hala arkadaş olarak görüştüklerini söyledi.

Bebeğin 2 yüzü ve 4 gözü var

2 Yüz ve 4 Gözlü Bebek Görenleri Hayrete Düşürdü-Video İzle

Hindistan'ın Maharaştra eyaletinde doğan iki yüzlü bebeğin yaşaması için tüm hastane seferber oldu.

Hindistan'nın Maharaştra eyaletine bağlı Khatav kentinde nadir bir hastalıkla dünyaya gelen iki yüzlü dört gözlü bebeğin hayatta kalması için büyük uğraş veriliyor. Maharaştra eyaletindeki Khatav Hastanesi'nde geçtiğimiz hafta Salı günü bir anne, iki yüzü ve dört gözü olan bir Bebek dünyaya getirdi. Oldukça nadir bir hastalıkla dünyaya gelen Bebek, hastanede tedaviye alındı. Bu tür doğumların çok nadir olduğu belirtilirken, bebeğin yaşama şansının ise yüz binde bir olduğu bildirildi. Hastane doktorlarından Suresh Sirsat, yaşama şansı çok düşük olsa da bebeğin hayata tutunabilmesi için hastanenin bütün imkanları seferber ettiklerini belirtti, bir pediatri uzmanı doktorunda konuyla ilgilendiğini ifade etti.

500 yıllık deve kuşu yumurtası satışa çıkıyor

Madagaskar'da bir deve kuşuna ait olan 500 yıllık yumurta, sahibi tarafından açık artırmayla 180 bin liraya satışa sunuluyor.

500 yıllık yumurta açık artırmayla satılacak

Madagaskar'da bir deve kuşuna ait olan 500 yıllık yumurta, sahibi tarafından açık artırmayla 180 bin liraya satışa sunuluyor.

Madagaskar adasındaki nesli tükenmiş bir devekuşuna ait olan 500 yıllık yumurta, hasar görmeden günümüze kadar gelebilmeyi başardı. Bu devekuşu yumurtası normal devekuşu yumurtasından yedi kat daha büyük ve yüz tavuk yumurtasına eşdeğer.

Dünyada çok az bulunuyor

Nesli tükenen kuşlar konusunda uzman Küratör Errol Fuller, Madagaskar'daki bu kuşların neslinin 1600 yıllarında tükendiğini ve bu yumurtanın 500 yıldan daha fazla eski olduğunu söyledi. Dünyada bu yumurta türünden sadece 60-70 adet olduğunu söyleyen Fuller, sadece bazı özel müzelerde sergilendiğini aktardı.

180 bin lirayla satışa çıkacak

Yumurtanın, şimdiye kadar bilinen en büyük yumurta olduğu ve bir dinozor yumurtasından da büyük olduğu açıklandı. Hiç bozulmadan günümüze kadar gelebilen bu tarihi yumurta 26 Kasım'da açık artırmayla satılacak. Bu satıştan 50,000 sterlin yani yaklaşık olarak 180,000 lira gelir beklendiği açıklandı.


Victoria Secret'in balık etli 'meleği'

Balık etli 'Melek'

















Victoria Secret'ın büyük beden modeli Rus Viktoria Manas güzelliğiyle büyülüyor

Alışılagelmiş Victoria Secret mankenlerinden vücut ölçüleri olarak daha büyük olan Manas, sempatik tavırlarıyla göz dolduruyor.
Sosyal medyayla da arası iyi olan Manas, özel hayatının tüm detaylarını ve fotoğraf çekimlerinin perde arkasını takipçileriyle paylaşıyor.İşte 'Balık Etli Melek' Victoria Manas'ın fotoğrafları...
Balık etli 'Melek'
Balık etli 'Melek'
Balık etli 'Melek'
Balık etli 'Melek'
Balık etli 'Melek'
Balık etli 'Melek'

Shakira ikinci kez anne oluyor



Kolombiyalı şarkıcı Shakira, ikinci kez anne oluyor.


Shakira ikinci bebeğine hamile
Grammy ödüllü 37 yaşındaki şarkıcı Shakira, Facebook ve Twitter'daki sayfalarında, ikinci bebeğine hamile olduğunu açıklayarak "Evet ikinci bebeğimizi bekliyoruz. İyi dilekleriniz için hepinize teşekkürler" notunu düştü.

Temsilcisi de Shakira'nın hamile olduğunu doğruladı.

Shakira ve İspanya'da Barcelona futbol takımında oynayan 27 yaşındaki futbolcu Gerard Pique çiftinin, ilk çocukları olan oğulları Milan Pique Mebarak geçen yıl dünyaya gelmişti.

Kolombiyalı şarkıcı, mart ayında kendi adını verdiği yeni albümü "Shakira"yı Barcelona kentinde tanıtmıştı. 


Hello Kitty aslında küçük bir kız çocuğuymuş



Japon popüler kültürünün bir parçası olan Hello Kitty figürü 40 yılı aşkın süredir, kullandığımız birçok eşyanın üzerinde yer alıyor. İsminde kedi kelimesi geçmesine rağmen Hello Kitty, bilinenin aksine kedi değil küçük bir kız çocuğuymuş.
Hello Kitty aslında kedi değilmiş

Los Angeles'ta bulunan Japon Amerikalılar Milli Tarih Müzesi'nde ekim ayında düzenlenen Hello Kitty retrospektifinin küratörü Christine R. Yano Hello Kitty'nin hiçbir zaman kedi gibi dört ayak üzerinde tasvir edilmediğini söyledi. Hatta Yano, retrospektif için açıklama yazıları hazırlarken kendisinin bile Hello Kitty'i kedi olarak tanımladığını ve karakterin telif haklarını elinde bulunduran Sanrio şirketi tarafından kesin bir dille uyarıldığını anlattı. Yano'ya göre Hello Kitty'nin gerçek ismi Kitty White ve ikiz kardeşi var. Ayrıca Hello Kitty elma turtasını seven, akrep burcu bir İngiliz kız çocuğu.

Yano, Times gazetesine yaptığı açıklamada "Hello Kitty, 1970'lerde İngiltere'deki Japonları özellikle Japon kadınları konu aldı. Kurucuları İngiltere fikrini beğenmişti çünkü hayali kurulan çocukluk hayatını en açık şekliyle göstermekteydi. Hello Kitty'nin biyografisi ise o günün koşullarına ve beklentilerine göre yazıldı. İnsan da olsa kedi de olsa Hello Kitty Japon kültüründe önemli bir yere sahip. 1970'lerde ABD'de yaşayan Japonlar Hello Kitty karakterini benimsemişlerdi çünkü bu karakter onları simgeliyordu. Bu sergi de Hello Kitty'i ait olduğu toplumla birleştirmek için Japon Amerikalılar Milli Tarih Müzesi'nde yer alıyor" dedi. (Hürriyet)

İzmir'de doğum yapan yabancı uyruklu kadın Aids'li çıkınca



İzmir’in en yoğun doğum hastanelerinden biri olan Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi’nde AİDS’li kan paniği iddiası ortaya atıldı.


Doğumevinde AİDS paniği!
İddialara göre, Ege Doğumevi Kadın Hastalıkları Hastanesi’nde geçtiğimiz pazar günü yabancı uyruklu anne adayı acil sezaryene alındı. Doğum anında 2 doktor ile hemşire ve ebenin üzerine annenin kanı sıçradı. Annenin doğumun ardından doktorlara AIDS olduğunu söylemesiyle doğumu gerçekleştiren ekip, büyük bir şok yaşadı. Yapılan testlerde kadının HİV virüsü taşıdığı tespit edilirken, sağlık ekibini de AIDS kapmış olabilecekleri korkusu sardı.
Sağlık çalışanlarına vakit geçirmeden test uygulandı. İlk testin sonucu negatif çıkarken, uzmanlar AIDS virüsünün bulaştıktan 5 yıl sonra da ortaya çıkabildiğini hatırlatması üzerine doğumu gerçekleştiren ekip, tedavi yollarını araştırmaya başladı. Kendi hastanelerine ve Ege Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran ekip, tedavi süreci başlattı. Öte yandan yabancı uyruklu anne ile bebeği, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ’izole’ bir odada tedavi altına alındı. Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’ne yatırılan anne ve bebeği tedavi eden hemşire ve doktorlar, koruyucu önlemleri aldıktan sonra hasta odasına giriyor.
Sağlık Bakanlığı Bakanlık acil notuyla AIDS hastası yabancı uyruklu anne ve bebeğinin sağlık durumu ve yapılan tedaviler hakkında bilgi istedi. Hastane yönetimi alarma geçerken hazırlanan bilgiler Ankara’ya gönderildi.
VALİ TOPRAK: "DETAYI BİLMİYORUM"
Öte yandan, gazetecilerin konuyu kendisine sormaları üzerine İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Benim böyle bir olayın detayı noktasında bir bilgim yok" diye konuştu.(kaynak:IHA)