18 Eylül 2014 Perşembe

Facebook bu profil fotoğrafını önce kaldırdı sonra özür diledi



Kristiansand şehrinde yaşayan 16 yaşındaki Embret Henock Haldammen, "malformasyon" hastalığı nedeniyle farklı bir yüz şekline sahip. Bu hastalık nedeniyle yüzünün alt yarısı normalden büyük olan gencin profilindeki fotoğraf, Facebook'un müdahalesiyle hesaptan silindi.

Birkaç hafta önce resmini profilinde paylaşan Haldammen, pazar günü hesabına giriş yaptığında resmin silindiğini fark etti. Ardından mesaj kısmında bir ileti gören Norveçli genç, iletide paylaştığı fotoğrafın "Facebook kurallarına aykırı olduğu" için silindiğine dair ifadeyi gördü.

Fotoğrafın kaldırılmasından sonra Haldammen duygularını aktarmak için "Facebook gibi büyük bir sosyal paylaşım platformunun diğer insanlara benzemediği için bir kişinin fotoğraflarını silmesi büyük bir hakaret. Kendimi tacize uğramış gibi hissediyorum. Facebook bu hareketi ile benim kullanıcı olarak yetersiz olduğumu ilan etti" diye yazdı.

Olayın medyaya yansımasından sonra açıklama yapan Facebook, hata yapıldığını kabul etti ve özür diledi. Özürün ardından fotoğraf tekrar sayfaya koyuldu.

Bu gece benim gönlümü yapacaksın dedi ve...

Samsun'da çalıştığı fırının üst katında oturan 29 yaşındaki Ç.D.'nin evine balkona tırmanarak giren ve tecavüz girişiminde bulunan 23 yaşındaki Bilal A., 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Bu gece benim gönlümü yapacaksın dedi ve...

İlkadım İlçesi'nde geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen olayda, bir fırında çalışan Bilal A., iddialara göre gece 02.00 sıralarında iş yerinin üst katındaki dairenin balkonuna tırmandı.

Annesiyle birlikte oturan Ç.D'nin yatak odasına girerek ağzını kapatıp, bağırmasına engel olan Bilal A. "Bu gece benim gönlümü yapacaksın" diyerek tecavüz etmek istedi. Ç.D'nin karşı koyması üzerine çıkan gürültüye annesi uyandı. Kadının kızına seslenmesi üzerine korkuya kapılan Bilal A., balkondan atlayarak kaçtı. Şikayet üzerine yakalanan ve tutuklanan Bilal A. Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıktı.

Sanık, Ç.D. ile ilişkiye girmek için odasına girdiğini belirterek, "Bağırmaması için ağzını kapadım ancak istemeyince hiçbir şey yapmadan gittim" dedi. Duruşmaya katılan Ç.D. ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Bunun üzerine mahkeme sanığa basit cinsel istismar ve konut dokunulmazlığı ihlal suçlarından toplam 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Mahkeme kararla birlikte Bilal A'nın cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak tahliye etti.

Lady Gaga ayrılırken yürek hoplattı

Lady Gaga ayrılırken yürek hoplattı

Amerikalı şarkıcı, Atatürk Havalimanı'nda özel uçağına binerken adeta yürek hoplattı. Yüksek platformlu ayakkabıları yüzünden şarkıcının koruması araçtan inmesine yardım ederken, derin yırtmacıyla bir hayli zorlanarak uçağına binen Lady Gaga, rüzgarın da etkisiyle bol bol frikik verdi.
Bacağında dövmesiyle dikkat çeken Lady Gaga'nın görüntü vermemesi için koruması "siper" oldu. Lady Gaga, saat 17.45'te özel uçağıyla İstanbul'dan Atina'ya uçtu.(medyafaresi)

İrem Derici: Boşandığını öğrenince rahatladım

Çiçeği burnunda gelin İrem Derici Hafta Sonu dergisine eşi hakkında çok özel itiraflarda bulundu:

İrem Derici: Boşandığını öğrenince rahatladım

Derici; "Radyo programında Rıza'ya anında vuruldum. Ama evli olduğunu zannedip içimden 'İnşallah ölürsün İrem' diye geçirdim. Reklam arasında tuvalete koşup internetten araştırdım, boşandığını öğrenince rahatladım." dedi.(medyafaresi)


İskoç genç Marmaris'te hayatını kaybetti

İskoç genç, gitmek için haftalarca gün saydığı Marmaris tatili sırasında rahatsızlanarak hayatını kaybetti.
Türkiye tatili sonu oldu
''Spina bifida” (Türkçe'de ayrık ya da açık omurga olarak bilinen) adlı omurga hastalığından muzdarip Gemma Kerr, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte yaz tatili için geldiği Marmaris’te, açıklanmayan bir nedenle yaşamını yitirdi. 
Hayalindeki tatili gerçekleştiren 23 yaşındaki Kerr, Facebook hesabından tatili boyunca fotoğraflar paylaştı.
Paylaşımlarında “harika vakit geçirdiğini” ifade eden Kerr, son olarak 10 Eylül Çarşamba günü kaldığı otele ait Hint restoranından bildirim yaptı. Bu akşamın ardından rahatsızlanan Kerr, Pazar günü yaşamını yitirdi.
Genç kadının ailesi konuyla ilgili konuşmazken, bir aile dostları basına yaptığı açıklamada, “Bu ani bir ölümdü. Kaza ya da buna benzer bir olay yaşanmadı. Detay vererek aileyi üzmek istemiyorum. Bu herkes için büyük bir trajedi” dedi. (medyafaresi)

17 Eylül 2014 Çarşamba

Brad Pitt ve Anjelina Jolie 9 yıl sonra ilk kez yan yana

2005 yılında aşklarının başladığı Mr & Mrs Smith filminden sonra ilk kez bir projede tekrar yan yana gelen Brad Pitt ve Anjelina Jolie çifti, 'By the Sea' adlı yapımda karı kocayı canlandırıyor.

Emily Dickinson'ın aynı adlı şiirinden ilham alan filmde Brad Pitt Amerikalı bir yazarı (Roland), Angelina Jolie ise dansçıyı (Vanessa) canlandırıyor. 1970'lerin Fransa kırsalında geçen hikaye, romantik drama tadında bir öyküyü anlatıyor. Zaman ilerledikçe çiftin birbirine duyguları ve anlayışları değişiyor.


"Brangelina" 9 yıl sonra aynı filmde

16 Eylül 2014 Salı

Volkan'ın 3 yıl hapsi isteniyor

Volkan'a 3 yıl hapis













Hayvanseverlerin şikayeti üzerine savcılığa ifade vermeye çağrılan Fenerbahçeli Volkan Demirel'in 3 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

Hayvanseverler, Galatasaray'ın 'Pitbull' lakaplı futbolcusu Melo için, "Belediye sokak köpeklerini zehirlesin" diyen Volkan Demirel'den şikayetçi oldu.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği, İstanbul Anadolu Yakası Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Hayvanseverler, Volkan Demirel'in 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Suç duyurusu sonrası, Cumhuriyet Savcılığı Volkan'ın ifadesinin alınması talebiyle Emniyet Müdürlüğü'ne talimat yazdı.

Volkan'ın ifadesine göre savcının dava açıp açmayacağı belli olacak.

Dilekçede Volkan'ın sadece sokak köpeklerine değil, hayvanları seven kitleye de hakaret ettiği belirtilerek, "Volkan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir, halkı aşağılamıştır" denildi.

15 Eylül 2014 Pazartesi

Lady Gaga İstanbul'a ayak bastı!

Lady Gaga İstanbul'a ayak bastı!














Salı akşamı İTÜ Stadyumu'nda vereceği konser için İstanbul'a gelen Amerikalı şarkıcı Lady Gaga, Atatürk Havalimanı'nda coşku ve gözyaşlarıyla karşılandı.

Ünlü yıldız, özel bir uçakla saat 18.45'te İstanbul'a geldi. Gaga, kendisini karşılamak için Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne akın eden genç hayranlarına imza dağıttı ve birlikte bol bol fotoğraf çektirdi. Lady Gaga'dan imza almayı başaran hayranları sevinç gözyaşları döktü.

Kıyafeti ve sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Amerikalı şarkıcı, havalimanından konaklayacağı otele geçti.

Ünlü yıldızı karşılamaya gelen hayranlarından Buğra Tanır, Lady Gaga ilk kez İstanbul'da bir konser verecek. 6 yıldan beri beklediğimiz bir anı gerçekleştiriyor. Geldiği için bütün hayranları olarak çok sevinçliyiz dedi.

Buse Yeter Uçar da, “5 seneden beri Lady Gaga'nın fanıyım. Bugün bütün hayallerimiz gerçek olacak. Lady Gaga'ya twitter üzerinden İslam dinine karşı diye bir çok yorum yapıldı. Ama insanlar şunu bilmiyor ki, Lady Gaga Müslümanlara en çok bağış yapan biri. Lütfen bunu bilin ve buna göre yorumunuzu yapın. Buradan da Niran Ünsal'a seslenmek istiyorum İslam adı altında Lady Gaga'nın gelmemesini istediler. Ama biz hepimiz burada onu bekliyoruz. Biz sizi konsere bekliyoruz Niran hanım" diye konuştu.

Güzide Duran iflas etti

Bir dönemin gözde mankeni Güzide Duran ve eşinin açtığı kafe iflas etti. 1 milyon dolar zarara giren çiftin, Temmuz ayında Türkiye'yi terk edip ABD'ye yerleştiği ortaya çıktı.

Güzide Duran iflas etti

Bir dönemin gözde mankeni Güzide Duran ve eşinin açtığı kafe iflas etti. 1 milyon dolar zarara giren çiftin, Temmuz ayında Türkiye'yi terk edip ABD'ye yerleştiği ortaya çıktı.

Eski manken Güzide Duran, mimar eşi Adnan Aksoy ve iki çocuğuyla birlikte Amerika'da yeni bir hayata adım attı. Ailenin, Temmuz ayının son günlerinde sessiz sedasız bir şekilde eşyalarını toplayıp Los Angeles'a taşındığı ortaya çıktı.

Çiftin gidiş nedeni olarak, yaşadıkları ticari başarısızlık gösteriliyor. Aksoy çifti, 2011'de İstinye Park'ta kafe işletmeye başlamış ancak büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. 1 milyon dolar zarar eden çiftin, mekanı kapatıp ABD'ye gitti.(kaynak:medyafaresi)

14 Eylül 2014 Pazar

Ceyda Ateş'in burnunu kırdılar

Show TV’de Çarşamba akşamları yayınlanan Yılanların Öcü’nde Zahide karakterini canlandıran Ceyda Ateş, geçtiğimiz çarşamba gecesi Kapadokya’da dizinin kutlama yemeği organizasyonunda dans ederken birinin dirseği çarpınca burnu kırıldı.

Ceyda Ateş'in burnunu kırdılar
Güzel yıldız dizideki arkadaşları tarafından apar topar hastaneye kaldırıldı. Burnu kırılan Ceyda Ateş, hemen ameliyata alındı.

Güzel oyuncu, ameliyat sonrası hastane odasında doktoruyla birlikte yaptığı açıklamada, ‘Görülmez kaza… Dizinin ikinci bölümünü kutlamak için oyuncu arkadaşlarımızla birlikte yemeğe gittik. Yemek sonrası da dans ederken birinin dirseği burnuma çarptı. Korkunç bir acı hissettim.

Arkadaşlarım acil olarak beni yakındaki hastaneye götürdüler. Burnumun kırıldığı anlaşıldı. Sonra annemler, aile doktorumuz Hayati Akbaş’ın ameliyat etmesi için Samsun’daki FBM Tıp Merkezi’ne götürdüler. Ameliyat oldum. Şu anda çok şükür iyiyim… 1 hafta-10 gün sonra inşallah tamamen iyileşip dizideki çekimlerime devam edeceğim. Ailem ve arkadaşlarım bana nazar değdiğini söylüyorlar. Artık devamlı bir mavi nazar boncuğu takacak ve hiç çıkarmayacağım. Allah hepimizi kazalardan belalardan korusun” dedi.

8 aylık hamile kadın tecavüzden yargılanacak!

ABD'de 108 kilo ağırlığında hamile bir kadın "komşusunun evine gizlice girip tecavüz etmek"le suçlandı. Şikayetçinin üzerinden alınan DNA örnekleri, şüphelininkiyle uyuştu.

8 aylık hamile kadın tecavüzden yargılanacak!
ABD ’nin Seattle eyaletinde yaşayan 26 yaşındaki Chantae Gilman, iddiaya göre yatağında uyandığında kendisini üzerinde bulan bir erkek tarafından tecavüzle suçlandı.

Adı gizli tutulan 31 yaşındaki şikayetçi, Gilman’ın komşusu olduğunu, ancak kendisini tanımadığını, Gilman’ın bölgede bir ‘uyuşturucu bağımlısı’ olarak bilindiğini söyledi.

Polis raporuna göre temmuz ayında gerçekleşen ‘saldırı’nın hemen öncesinde şikayetçi, Gilman’ın da tanıdığı bir arkadaşının evinde doğum günü partisine gitti. Ardından evine gelip derin bir uykuya daldı.
Gece yarısı 02.00’de uyandığında ise Gilman’ı üzerinde, kendisiyle ilişkiye girmiş halde buldu.

Şikayetçiden alınan DNA örneklerinin, suçlanan Gilman’ınkiyle uyuştuğu belirlendi. Ancak Gilman’ın daireye nasıl girdiği anlaşılamadı.
Gilman ise şikayetçiyi tanımadığını ve onun evine gittiğine veya onunla birlikte olduğuna dair hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Polis raporuna göre Gilman ayırca kendisinin Bipolar (manik depresif) olduğunu söyledi.

İkinci derece tecavüzle suçlanan 2 çocuk annesi Gilman, facebook sayfasında da 2 aydır “temiz ve ayık” ayrıca 31 haftalık hamile olduğunu açıkladı. Olayı inceleyen dedektifler, bir kadının tecavüzle suçlanmasına nadiren rastlandığını ancak istatistiki olarak nadir olsa bile kendi görevlerinin eğer ortada suç varsa suçluyu ortaya çıkarmak olduğunu belirtti. (Daily Mail)

Tarkan'dan konser selfiesi

Önceki akşam Harbiye Açıkhava'daki 7. konserine imza atan Tarkan, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.
Konser öncesinde orkestrasıyla selfie çeken Megastar, bu pozunu Instagram hesabından paylaştı. Ünlü sanatçının bu fotoğrafı, dakikalar içerisinde binlerce kişi tarafından beğenildi.

Çin'de 'Avatar' filmindeki uçan yaratığa benzeyen fosil bulundu

Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinde, James Cameron'un Avatar filmindeki "ikran" adlı uçan yaratıklara benzeyen 120 milyon yıllık kanatlı sürüngen fosilleri bulundu.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Bilimler Akademisi Omurgalı Paleontoloji ve Paleoantropoloji Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, omurgalılar paleontoloğu Vang Şiaolin liderliğindeki bir ekip tarafından Avatar filmindeki uçan yaratık "ikran"a benzeyen bir yaratığın fosilleri bulundu. Bulunan pterozorun (uçan sürüngen) "ikran"a benzemesinden dolayı adı "Ikrandraco" konuldu.

Fosil analizi sonucunda, Vang ve ekibi bu yeni türün keskin dişleri, düz ve uzun bir kafatası ve alt çenesinde bıçağa benzer bir kemik çıkıntısı olduğu sonucuna vardı ve bu yüz hatları ile hasılat rekorları kıran Avatar filmindeki "ikran"lara benzer özellikler taşıdığını ifade etti. Bu yeni türde aynı zamanda pelikandakiler gibi boğaz kesesinin bulunduğu ve bu kesenin yakaladıklarını biriktirme görevi yapıyor olabileceğini belirten Vang, fosilin 1,5 metre kanat genişliği ile Avatar filmindeki ikrana göre küçük olduğunu kaydetti. Vang, yaratığın kafatası özelliklerinin pterozor türleri arasında bilinmediğini ve sivri, yarı dairesel altçene kemiğinin hava direncini azaltıcı etkisi olabileceğini kaydetti.

Pakistan'da tekne faciası: 17 ölü 8 kayıp

Pakistan'da, düğünden evlerine dönenleri taşıyan teknenin alabora olması sonucu aralarında damadın da bulunduğu 17 kişi öldü, 18 kişi kurtarıldı, 8 kişi ise aranıyor.

Pakistan'da tekne faciası: 17 ölü 8 kayıp

Pakistan'daki Chenab nehrinde, düğünden dönen aileyi taşıyan bir teknenin alabora olmasıyla ilk belirlemelere göre aralarında damadın da bulunduğu 17 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Pencap eyaletindeki Sher Shah bölgesinde, yeni evlenen çift ve yakınları, düğün töreninden sonra evlerine dönmek için tekne ile Chenab nehrini geçmeye çalışırken güçlü akıntı sebebiyle tekne alabora oldu.

Arama-kurtarma ekibi başkanı Ali İmam Şah, gelin ile 18 kişinin kurtarıldığını, ancak aralarında damadın da bulunduğu 17 kişinin cesedinin çıkarıldığını söyledi. Halen 8 kişinin kayıp olduğu tahmin edildiğini belirten Said, dalgıçların kayıpları bulmak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bölge Polis Şefi Mian Tanvir yaptığı açıklamada, kazaya tekneye kapasitesinden fazla kişinin binmesinin ve aşırı yağışlardan dolayı taşan nehirdeki şiddetli akıntının neden olduğunu ifade etti.

Pakistan'da son 11 bir günde şiddetli muson yağmurları Chenab, Jhelum ve Ravi gibi büyük nehirlerin taşmasına ve sellere yol açmasına neden oldu. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurulu'nun açıkladığı raporda, sellerin bastığı 3,065 köyde 2 milyondan fazla kişinin etkilendiği, 289 kişinin de yaşamını yitirdiği açıklandı. (AA)