9 Ekim 2014 Perşembe

Seda Sayan Show yayından kaldırıldı

Seda Sayan Show yayından kaldırıldı |  görsel 1

Sözcü'de yer alan habere göre; Show TV yönetimi önce 2 eşinin öldüren birini canlı yayına çıkartan, ardından Niran Ünsal ile tartışma yaşayan Seda Sayan'a daha fazla dayanamadı.

Sözcü'nün haberine göre;

Seda Sayan önce 2 eşini öldüren birini canlı yayına çıkarması nedeniyle kamuoyunun tepkisine neden olmuş, ardından da şarkıcı Niran Ünsal ile yeni bir kriz yaşamıştı.
medyaradar’ın haberine göre; yaşanan bu krizler nedeniyle Show TV yönetimi programı yayından kaldırma kararı aldı. Seda Sayan’ın bu kararın ardından yurtdışına gittiği öğrenildi

Kendisiyle evlendi!

Kendisiyle evlendi! |  görsel 1

Londra'daki bir bahçede otururken kendi kendisine evlenme teklif eden Grace Gelder isimli İngiliz, bir kır düğünüyle 'dünya evine girdi'.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Grace Gelder adlı kadın, kendi kendisiyle evlendi... 6 yıldır sevgilisi olmadığını söyleyen Gelder, bir süredir meditasyon, yoga ve bazı spiritüel faaliyetlerle 'kendini keşfe çıktığını' belirtti. Bunun üzerine 'kendi farkındalığını' keşfeden genç kadın, geçen yıl kasım ayında Londra'daki bir parkta bank üzerinde otururken kendisine evlenme teklif etti. 'Olumlu yanıt' alınca da Devonshire bölgesinde bir kır düğünü organize etti. Düğüne Gelder'in kız kardeşi de dahil olmak üzere yaklaşık 50 davetli katıldı. Gelder düğünden sonra, "Kendimi daha güçlü hissettim" dedi.



Kendi kendisine yüzük takan ve aynadaki yansımasını öpen Grace Gelder, İzlandalı müzisyen Bjork'ün 'Isobel' isimli şarkısında geçen 'kendimle evliyim' lafından etkilendiğini itiraf etti. Şarkıda geçen 'kendimle evliyim' cümlesini önce çılgınca bulduğunu söyleyen kadın, 'şimdi ise bunu tamamen anladığını' ifade etti.



Grace Gelder'ın evliliğinin yasalar önünde bir hükmü yok. (Hürriyet

Leman Sam'ın konseri iptal edildi

Leman Samın konseri iptal edildi |  görsel 1

Sosyal medyada "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" mesajı nedeniyle tepki gösterilen Leman Sam'ın Gaziantep'te vereceği konser iptal edildi.

10 Ekim'de Gaziantep Anatolian Otel'de bir gala yemeğinde sahneye çıkmak için Eksen Ofis Mobilyaları ile anlaşan Sam'ın konseri son anda iptal edildi. Şirket, Sam'ı gala yemeğinde sahneye çıkarmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Sam'ın yerine apar topar Selami Şahin'le anlaşıldı.

Sam'ın tweeti sonrasında din düşmanlığı yapmakla suçlanan Sam eleştirilere "Sahtekar ve cahilsiniz" yanıtını vermişti. Hukuksal Bakış Derneği Başkanı avukat Turgay Balaban, Sam hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. (Hürriyet)

Seyfi Dursunoğlu Hande Ataizi'ni istemedi mi


Seyfi Dursunoğlu Hande Ataizini istemedi mi |  görsel 1
“Benzemez Kimse Sana” yarışmasında jüri koltuğunda Hande Ataizi’ni istemediği öne sürülen Seyfi Dursunoğlu Kanaltürk’te yayınlanan “2. Sayfa”ya konuştu. Huysuz Virjin lakaplı Seyfi Dursunoğlu şunları anlattı: “Ben Asena’yı da Pakize Suda’yı da önerdim.
 
Seyfi Dursunoğlu Hande Ataizi'ni istemedi mi
 
Yarışmada değişiklik olsun istedim. Diğer arkadaşlar ne kadar etkiliyse ben de o kadar etkiliyim. Kim gelirse onlara da espri yaparım. Söylediğim isimleri önerdim ama kabul etmediler. Ben kanala ve yapımcıya bıraktım. Hande ile gayet güzel çalıştık, çok eğlendik, çok güldük. En ufak kötü bir şey olmadı. Ona “Amerikalı kocaya gittin, niye vardın” dedim gülerek espri yaptım . Hande alınganlık yapmaz."

Bir izleyicinin "Yeni anne olmuş bir kadının ekmeğiyle oynadınız" yorumuna "Böyle bir hakkım yok benim ben yapımcı değilim ki. Ben niye ekmeği ile oynayayım ki… Bu yaşıma kadar kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Hande yeni anne oldu, yeni anne olmuş bir kadın gece işi kabul edebiliyor. Demek ki bakıcı var, rahatı yerinde bu yüzden gece işi alabiliyor. Yarışmada istediğim isimler jüri koltuğuna otursaydı birlikte azardık. Şu an jüride bir tek Ümit Erdim var belli olan. Başka kimler olacak bilmiyorum" Gözünde problem olan Dursunoğlu "Işığım gözüme direk gelmediği bir yerde oturacağım, çünkü gözlerim acıyor. Rahatsız olursam yarışmayı bırakabilirimde.

Şarkıcı Kubat evlendi

Şarkıcı Kubat evlendi |  görsel 1
3 yıl önce “40. doğum günümde evleneceğim” diyen Kubat, 4 Ekim’de, bayramın ilk günü, Belçika’nın Brugge kentinde nişanlısı Eylem’le evlendi.
 
KUBAT 4 ÇOCUK İSTİYOR 9 EKİM 2014
 
Brugge Belediye Başkanı’nın kıydığı nikaha, Edip Akbayram, Oktay Kaynarca, Belkıs Akkale, Murat Dalkılıç, Onur Akın, Nebil Özgentürk gibi ünlü isimler de katıldı.
 
KUBAT 4 ÇOCUK İSTİYOR 9 EKİM 2014
 
 
Kubat, “Kaç çocuk istiyorsunuz?” sorusuna, “4 çocuk yapacağız” yanıtını verdi.
 
KUBAT 4 ÇOCUK İSTİYOR 9 EKİM 2014
 
KUBAT 4 ÇOCUK İSTİYOR 9 EKİM 2014

Poşetli Dede'nin mirasçılarına kötü haber

Avukatlar, Poşetli Dede'nin parasının devlette kalması için savcılığa başvurdu: "Dilencilik parası miras kalamaz, devlet el koysun"



Konya'da bir grup avukat, 'Poşetli Dede' ve 'Garip' olarak tanınan 75 yaşındaki Mehmet Keleş'in, çevredekilerin verdiği paraları toplayıp iki kamu bankasına yatırdığı yaklaşık 1 milyon 500 bin liranın, 'dilencilikten elde edildiği için' kamuya kalması için Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaatta bulundu: "Poşetli Dede'nin parası bir miras değildir; sosyal yardımlaşma fonuna aktarılmalıdır!"

Yaptıkları müracaatla ilgili açıklama yapan avukat Bayram Koyuncu, yaşamını yitiren Mehmet Keleş'in yaklaşık 34 yıl Konya'da dilencilik yaparak geçimini sağladığını ve bunu da herkesin bildiğini kaydetti.

Vefat ettikten sonra cenazesinin 2 gün morgda kalmasına rağmen kimsenin gelmediğini, basında bankada yüklü miktarda parası olduğu yazıldıktan sonra yakınlarının bir anda ortaya çıktığını söyleyen Koyuncu, "Yakınları Konya'da ilk açıklamalarında paranın Mevlana Vakfı'na bağışlanacağını söyledi. Ancak Çorum'a ulaştıklarında ise paranın yasal mirasçılar arasında paylaştırılacağını açıkladı. Konyalılar olarak bizi bu ciddi şekilde rahatsız etti" dedi.

Dilencilik yapan kişinin parasına devlet tarafından el konulduğunu hatırlatan Koyuncu, şöyle konuştu:

"Bu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bir malın miras olarak kalabilmesi için kanunen engel durumları olmaması gerekir. Mesela kişinin ruhsatsız silahı mirasçılarına miras olarak kalamaz, çünkü bu suça konu bir materyaldir.

5326 sayılı Kabahatler Kanununun 30'uncu maddesi dilencilik yapan kişiye öncelikle para cezası verilmesini, bu yolla elde edilen paraya da el konularak kamuya geçirilmesi gerektiğini belirtiyor. Bununla ilgili olarak da mülki amir ve belediye encümeninin karar vereceğini bildiriyor. Ancak şu ana kadar hiç bir idari makamın paraya el koymak için girişimde bulunmadığını öğrendim. Bu da beni bir avukat ve Konyalı olarak gerçekten üzdü. Bu noktada bankadaki paraya tedbir konulması için Cumhuriyet Savcılığı ve gerekli işlemleri yapması için de Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na diğer avukat arkadaşlarımla birlikte başvuruda bulunarak girişimleri başlattık. Umarım ki sonuç alırız. Bu para da gerçek hak sahibi olan Konyalıların hizmetine verilir."

"DAYIM AYAKLI TÜRBEYDİ"

Poşetçi Dede lakaplı Mehmet Keleş'in yeğeni Hüseyin Yar ise Avukat Bayram Koyuncu'nun yaptığı başvurunun saçma olduğunu söyleyerek, dayısının dilenci olmadığını savundu.

Yar, "Benim dayımın dilendiğini gören bir kişi varsa çıksın konuşsun. Konya'da Poşetli Dede lakabı ile bilinirdi. Adliyede davası olan, dayıma poşet bağlar, dilek, adak tutardı.

Hastası olan ona bez bağlar dua ederdi. Önemli bir işi olanlar, dayıma dua ettirir, bunun karşılığında gönlünden geçtiği miktarda ona para verirlerdi. Benim dayım ayaklı bir türbeydi. Ona dilenci diyenler utansın" dedi.

Kaynak: HABERTÜRK

Asırlık ''zaman kapsülü'' açıldı




New York'ta 100 yıl önce kapatılan ve içinde gelecekte okunması amacıyla saklanan belgelerin bulunduğu bir kapsül, düzenlenen törenle açıldı.



New York'ta faaliyet gösteren Aşağı Wall Street İş adamları Derneği tarafından 1914 yılında hazırlanan ''zaman kapsülü'', New York Toplum Tarihi Müzesi'nde düzenlenen törenle açıldı. Özel bir ekip tarafından yaklaşık 15 dakika süren çalışmada, sandık şeklindeki kapsülün 26 vidadan oluşan kapağı söküldü.



Tören sırasında kapsülle ilgili bilgi veren tarihçi Nick Yablon, kapsülün aslında 1974 yılında açılmak üzere saklandığını fakat derneğin 1974 yılında yaşanan mali kriz sonrası kapanmasıyla, zaman kapsülünün de kaybolduğunu anlattı.



90'lı yıllarda bir küratör tarafından Manhattan'ın Chelsea semtindeki bir depoda bulunan kapsülün, zamanın tarihçileri tarafından alınan ortak kararla, 2014 yılında açılmasına karar verildiğini belirtti.Konuşmaların ardından açılan bronz kaplı zaman kapsülünden çıkan ve Wall Streetli işadamları tarafından hazırlanan 26 mektup, çeşitli ticari belgeler, madalyonlar ve kitaplar basın mensuplarına gösterildi. 23 Mayıs 1914 tarihli New York Valisi Martin Glynn'in iyi dilek telgrafının da yer aldığı kapsülden aynı yıla ait bir de New York Times gazetesi çıktı.

Programda ayrıca, 2114 yılında açılmak üzere yeni bir zaman kapsülü hazırlandığı duyuruldu. Lise öğrencileri tarafından hazırlanan kapsülde, çeşitli mektuplar, doküman ve günümüze ait kişisel eşyaların yanı sıra geçmiş tarihli Lady Gaga biletinin de yer aldığı öğrenildi.10. sınıf öğrencilerinden Yusuf Abdelzaher, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Özel bir şeyler koymak istedik. Bu zaman diliminde neler giyiyoruz, neler yiyoruz, nasıl yaşıyoruz, gelecekteki insanlara anlatmak istedik'' dedi.

Yaptığı yoldan geçen araçlardan 6 lira alıyor!

Geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen toprak kaymasıyla kapanan yol, 62 yaşındaki iş adamının hayatını değiştirdi. Bristol'da yaşayan İngiliz Mike Watts, sıklıkla kullandığı Bath ile Bristol arasındaki yaklaşık 20 kilometrelik yolun kullanıma kapanmasının ardından "kendi yolunu" açtı. Toprak kaymasının meydana geldiği yerin yanında yaşayan Watts, tam 450 bin lira harcayarak 400 metrelik yeni bir yol yaptırdı. Bu yol sayesinde, ana yolun toprak kaymasından kapanan kısmının aşılabilmesini sağlayan Watts, kendi yolunu kullanan her arabadan da 6 lira almaya başladı. Yolun yapım ve bakımı için 900 bin lira kadar harcadığını söyleyen Watts, önce bu işten zararlı çıkacağını düşündüğünü, ancak kapanan ana yolun açılmaması sebebiyle artık ümitli olduğunu da sözlerine ekliyor. Şimdiye kadar "yolundan" 100 bin aracın geçtiğini ve yatırdığı paranın üçte ikisini geri aldığını söyleyen 62 yaşındaki çılgın işadamı, ana yolun yılbaşına doğru açılacağını ve o zamana dek de kara geçebileceğini öngörüyor. Watts'ın 400 metrelik "özel" otoyolu turistlerin de uğrak noktası haline geldi.

TÜBİTAK'ın beğenmediği proje dünya birincisi oldu

TÜBİTAK'ın beğenmediği proje dünya birincisi oldu



Habertürk'ten Serkan Akkoç'un haberine göre, Özel MEF Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi İlayda Şamilgil, "First Step To Nobel Prize In Physics" yarışmasında, 70'e yakın ülkeden 5 bin fizik projesini geçerek dünya birincisi oldu.


Daha önce TÜBİTAK'ın yarışmasına da gönderdiği projenin, burada dereceye giremediği öğrenildi. İlayda Şamilgil, Polonya'da bu yıl 22'ncisi düzenlenen yarışmaya, üzerinde 1 yıldır çalıştığı "Sıvılardaki Su Oranını Mıknatısla Ölçebilen Ucuz, Hızlı ve Taşınabilir Bir Sistem" adlı projesi ile katıldı. Şamilgil, fizik alanında dünyanın en prestijli fizik proje yarışması olarak kabul edilen yarışmanın dünyaca ünlü akademisyenlerden oluşan jürisinden tam puan aldı.

BULUŞ NE İŞE YARAYACAK?

Şamlıgil, "Bu projede suyun manyetik özelliğinden yararlandım. Suyun içine bir mıknatıs yerleştirdiğinizde suyun üzerinde gözle görülemeyecek deformasyonlar oluşur. 'Ne kadar deformasyon varsa o kadar su olur' tezinden yola çıkarak yaptığım deneylerde sonuca ulaştım" dedi. Buluşunun tarım ve gıda endüstrisinde rahatlıkla kullanılabileceğini düşünen Şamilgil, buluşu sayesinde günlük hayatta tükettiğimiz süt, meyve suyu ve benzeri sıvıların içindeki su miktarının kolayca tespit edilerek kalite-fiyat dengesinin kurulmasına yardımcı olacağını söylüyor.

NOBELE İLK ADIM

İlayda'nın kısa öğrencilik hayatı başarılarla dolu. Geçen yıl İstanbul'daki bazı metro istasyonlarında kanserojen radon gazı ölçümü yapan İlayda Şamilgil, topladığı verileri İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunmuş. Öğretmenleri, İlayda'nın Stanford Üniversitesi'ne kabul edileceğine inandıklarını belirtti.

38 Fotoğrafla Dünyamızın Eşsiz Güzelliklerine Yolculuk


1. Titov Adası, HaLong Körfezi, Vietnam.

Titov Adası, HaLong Körfezi, Vietnam.

2. Positano, Amalfi Sahil Şeridi, Campania, İtalya.

Positano, Amalfi Sahil Şeridi, Campania, İtalya.

3. Jiuzhaigou Vadisi, Çin.

Jiuzhaigou Vadisi, Çin.

4. Ta Prohm tapınağı, Angkor Wat, Kamboçya.

Ta Prohm tapınağı, Angkor Wat, Kamboçya.

5. Meteora, Yunanistan.

Meteora, Yunanistan.

6. Iguazú Şelaleri Arjantin ve Brezilya'nın arasında.

Iguazú Şelaleri Arjantin ve Brezilya'nın arasında.

7. Fregate Adası, Seychelles.

Fregate Adası, Seychelles.

8. Machu Picchu, Peru.

Machu Picchu, Peru.

9. Büyük Set Resifi, Avusturalya.

Büyük Set Resifi, Avusturalya.

10. Taktsang Palphug Manastırı, Paro Vadisi, Bhutan.

Taktsang Palphug Manastırı, Paro Vadisi, Bhutan.

11. Whitehaven sahili, Whitsunday Adası, Avusturalya.

Whitehaven sahili, Whitsunday Adası, Avusturalya.

12. Santorini, Cyclades Adaları, Yunanistan.

Santorini, Cyclades Adaları, Yunanistan.

13. Serengeti Ulusal Parkı, Tanzanya.

Serengeti Ulusal Parkı, Tanzanya.

14. Tianmen Dağı Ulusal Parkı, Çin.

Tianmen Dağı Ulusal Parkı, Çin.

15. Buz Kanyon, Greenland (Gronland)

Buz Kanyon, Greenland (Gronland)

16. Roraima Dağı, Venezuela.

Roraima Dağı, Venezuela.

17. Sigiriya bahçeleri, Sri Lanka.

Sigiriya bahçeleri, Sri Lanka.

18. Ulusal Orman Parkı, Kuzey Hunan eyaleti, Zhangjiajie şehri, Çin.

Ulusal Orman Parkı, Kuzey Hunan eyaleti, Zhangjiajie şehri, Çin.

19. Easter Adası, Şili.

Easter Adası, Şili.

20. Djenné, Mali.

Djenné, Mali.

21. Beyaz Kumlar, New Mexio.

Beyaz Kumlar, New Mexio.

22. Goudier Adası, Antartika.

Goudier Adası, Antartika.

23. Petra, Ürdün.

Petra, Ürdün.

24. Fjadrargljufur Kanyonları, İzlanda.

Fjadrargljufur Kanyonları, İzlanda.

25. Fjallsárlón buzul lagünlerinden, kuzey ışıklarının görünüşü, İzlanda.

Fjallsárlón buzul lagünlerinden, kuzey ışıklarının görünüşü, İzlanda.

26. Tikal, Guetemala.

Tikal, Guetemala.

27. Raja Ampat Adaları, Batı Papua, Endonezya.

Raja Ampat Adaları, Batı Papua, Endonezya.

28. Yemen.

Yemen.

29. Pearl Adaları, İsla del rey, Panama.

Pearl Adaları, İsla del rey, Panama.

30. Bamiyan, Afganistan.

Bamiyan, Afganistan.

31. Upola Adası, Samoa.

Upola Adası, Samoa.

32. James Bond Adası, Khao Phing Kan, Tayland.

James Bond Adası, Khao Phing Kan, Tayland.

33. Trolltunga Kayalığı, Odda, Norveç.

Trolltunga Kayalığı, Odda, Norveç.

34. General Carrera Gölü (Şili) ya da Buenos Aires Gölü (Arjantin) Şili ve Arjantin arasında kalan göl.

General Carrera Gölü (Şili) ya da Buenos Aires Gölü (Arjantin) Şili ve Arjantin arasında kalan göl.

35. Burma. (Myanmar)

Burma. (Myanmar)

36. Çin Seddi.

Çin Seddi.

37. Grand Prismatic Spring, Yellowstone Ulusal Parkı, Wyoming, ABD.

Grand Prismatic Spring, Yellowstone Ulusal Parkı, Wyoming, ABD.

38. Deadvlei, Namibya, Afrika.

Deadvlei, Namibya, Afrika.